Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ // ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΠΑΧ ΣΤΟ Ν

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΠΑΧ ΣΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ

+
-
ΡΙΖΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4654
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 εγγράφεται, στην εθνική ιστορία, ως ένα γεγονός που αφορά την επιδίωξη του ελληνικού έθνους να αποκτήσει την ανεξαρτησία του, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας.
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να διερευνήσει τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην έκρηξη και την εξέλιξη της Επανάστασης. Η ευρωπαϊκή συνδρομή ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωσή της, χωρίς την πρωτοβουλία των ίδιων των Ελλήνων όμως δεν θα είχε υπάρξει η ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Η Επανάσταση του 1821 δεν είχε συνέπειες μόνο για τους Έλληνες αλλά ήταν ένα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση της Ευρώπης της Ιεράς Συμμαχίας, που είχε επικρατήσει μετά την ήττα του Ναπολέοντα και το συνέδριο της Βιέννης το 1815. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ευρωπαϊκή ισορροπία δυνάμεων
Η ρωσική πολιτική και η Επανάσταση
Η Ρωσία, η Φιλική Εταιρεία και ο Καποδίστριας
Η Επανάσταση και η ευρωπαϊκή πολιτική
Η ανακίνηση του ελληνικού ζητήματος
Ο Φιλελληνισμός
Η διπλωματική διευθέτηση και η στρατιωτική της επιβολή
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139786180321999
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-4654
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giannis.k, C Angelopoulos, Ιωάννης Ζ., Spyros_m7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ycaralis, C Angelopoulos, Α.Πα., Spyros_m7, giannisatha87, Hurtman

Κριτικές για το προϊόν

[29/04/2022] Ιωάννης Ζ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ χρήσιμο βιβλίο για τον ρόλο που έπαιξαν οι Μεγάλες Δυνάμεις κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Ο συγγραφέας μεταφέρει αντικειμενικά την εξέλιξη των πολιτικών των ξένων δυνάμεων γύρω από την ελληνική επανάσταση, μια εξέλιξη που καθορίζονταν περισσότερο από γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τις πολιτικές συνθήκες, παρά από αγνό και άδολο φιλελληνισμό. Ένα συμπέρασμα που εξάγεται έστω και έμμεσα είναι ότι πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι ίδιοι οι Έλληνες στην προπαρασκευή της Επανάστασης παρά οι ξένες δυνάμεις. Οι ξένες δυνάμεις ήταν αρχικά από αμέτοχες έως αδιάφορες και εχθρικές προς την Επανάσταση, αν και η Ρωσία με την συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, με τα διαβήματα προς τις οθωμανικές αρχές για προστασία των Χριστιανών, την ανενόχλητη δράση της Φιλικής Εταιρείας στα ρωσικά εδάφη και φυσικά τον Καποδίστρια, φαίνεται σε σχέση με τις άλλες ξένες δυνάμεις να έπαιξε ένα πιο ουσιαστικό φιλικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης. Η Μεγάλη Βρετανία έπαιξε πιο καθοριστικό ρόλο μετά την έναρξη της Επανάστασης (κυρίως μετά το 1823) για λόγους ανταγωνισμού με την Ρωσία για την πρωτοκαθεδρία στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον Κάνινγκ που είχε μια πιο φιλική στάση σε σχέση με τον προκάτοχο Κάσλρεϋ. Ενώ η Γαλλία άργησε περισσότερο να βοηθήσει λόγω των σχέσεων που είχε με τον Ιμπραήμ και την Αίγυπτο. Η Αυστρία με τον Μέτερνιχ ήταν τελείως αμέτοχη.
Τέλος, θα ήθελα μέσα ο συγγραφέας να αναλύσει για την συσχέτιση της Επανάστασης του 1821 με τις εκατοντάδες επαναστατικές προσπάθειες των Ελλήνων έστω σε τοπικό επίπεδο από τον 15ο αιώνα...πριν τον Διαφωτισμό, πριν την Γαλλική Επανάσταση και πριν τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Μήπως δεν είχαν ανάγκη οι Έλληνες τα βιβλία που έφερναν οι έμποροι από την δύση, για να επηρεαστούν και να επαναστατήσουν;
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS