Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ  (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

AUSTER PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4472




Παρουσίαση

Οι τρεις ιστορίες που καθιέρωσαν τον Paul Auster ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς σε μια επίτομη έκδοση.
ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ // Ένα λάθος τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα σταθεί η αφορμή ο συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου Ντάνιελ Κουίν να υιοθετήσει μια άλλη ταυτότητα και να εμπλακεί σε μια ιστορία που τον υπερβαίνει.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ // Ο Μπλου προσλαμβάνεται από έναν άντρα ονόματι Γουάιτ για να παρακολουθήσει έναν τρίτο άντρα, τον Μπλακ.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ // Ο ήρωας αναλαμβάνει να επιμεληθεί την έκδοση των έργων του καλύτερού του φίλου, Φάνσοου, που εξαφανίζεται δίχως ίχνη και όλοι τον νομίζουν νεκρό. Μόνο που ο Φάνσοου στην πραγματικότητα δεν πέθανε...
Η Τριλογία της Νέας Υόρκης είναι ένα εκπληκτικό και πρωτότυπο βιβλίο που αποτελείται από τρεις ιστορίες οι οποίες διαπλέκονται αριστοτεχνικό μεταξύ τους. Σε καθεμιά από τις ιστορίες η αναζήτηση στοιχείων από έναν ντετέκτιβ οδηγεί σε εξαιρετικές συμπτώσεις, που ανάγουν τελικά την απλή παρακολούθηση ενός "υπόπτου" σε μια σπουδή της ανθρώπινης συνθήκης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Συναρπαστικό... μια λαμπρή μελέτη της αφηγηματικής τέχνης με οδηγό έναν συγγραφέα που δεν μένει ποτέ ικανοποιημένος μόνο από τα γεγονότα". (Philadelphia Inquirer)

Περιεχόμενα

ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Σημειώσεις της μεταφράστριας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NEW YORK TRILOGY: CITY OF GLASS, GHOSTS, THE LOCKED ROOM
ISBN139786180323085
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2014
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΠΑΛΟΥΚΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΤΕΡ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-4472
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kantath

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τρεις ιστορίες που θα τις χαρακτήριζε κάποιος αστυνομικές χωρίς την κλασική δομή όμως του αστυνομικού έργου. Το σκηνικό είναι κοινό, η Νέα Υόρκη, μια χαοτική και αινιγματική πόλη. Ο συγγραφέας, με έναν μεταμοντέρνο τρόπο γραφής, πραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς, της απομόνωσης, της ταυτότητας. Τα στοιχεία ενός χαρακτήρα εμφανίζονται και σε άλλους, ενώ η πραγματική ταυτότητα των ηρώων έχει σχέση με την οπτική από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα. Μια αίσθηση του παραλόγου διατρέχει όλο το έργο και ο αναγνώστης ψάχνει να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Το πραγματικό μπερδεύεται με το επινοημένο και οι ήρωες φαίνονται χαμένοι μέσα στην πόλη, αλλά και μέσα στον εαυτό τους. Είναι ένα αρκετά αξιόλογο έργο που θυμίζει έντονα Κάφκα και Σαρτρ και που θα αρέσει και θα γίνει πιο κατανοητό ιδιαίτερα σε εκείνους που ασχολούνται με τη συγγραφή. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούν οι πολλές εγκιβωτισμένες πληροφορίες, οι σχετικές με φιλοσοφία, λογοτεχνία, γλωσσολογία και κοινωνιολογία!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS