Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΛΕΞΗ // ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, Η ΚΡΥ

ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΛΕΞΗ

ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑ

+
-
RADDEN-KEEFE PATRICK
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4696
Τιμή Έκδοσης
€21.00
Τιμή Πολιτείας
€14.70
(-30%)
Κερδίζετε €6.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια αποκαλυπτική και καθηλωτική αφήγηση για την άγρια διαμάχη στη Βόρεια Ιρλανδία και τα επακόλουθά της, με αφορμή μια πραγματική ιστορία φόνου
Τον Δεκέμβριο του 1972, μασκοφόροι εισβολείς αρπάζουν από το σπίτι της στο Μπέλφαστ την Τζιν Μακόνβιλ, μια μητέρα δέκα παιδιών. Τα παιδιά της δεν την ξανάδαν ποτέ. Η απαγωγή της ήταν ένα από τα πλέον περιβόητα επεισόδια της άγριας διαμάχης που είναι γνωστή ως οι Ταραχές. Όλη η γειτονιά ήξερε ότι υπεύθυνος ήταν ο IRA, όμως κανείς δεν μιλούσε. Το 2003 ανθρώπινα οστά ανακαλύφθηκαν σε μια παραλία. Τα παιδιά της Μακόνβιλ κατάλαβαν ότι ήταν η μητέρα τους όταν τους είπαν πως στο φόρεμα ήταν γαντζωμένη μια μπλε παραμάνα - με τόσα παιδιά, την είχε πάντα πρόχειρη για πάνες και σχισμένα ρούχα.
Με τον ρυθμό ενός θρίλερ, και με περίτεχνη αλλά καλογραμμένη δομή, η έρευνα σε βάθος του Patrick Radden Keefe αποκαλύπτει τον τρόμο, την απώλεια και τη σπαρακτική ματαιότητα ενός ανταρτοπόλεμου, οι συνέπειες του οποίου δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ. Από τους ακραίους τρομοκράτες του IRA, όπως η Ντολόρς Πράις, η οποία από νεαρή ηλικία έβαζε βόμβες στο Λονδίνο, τα κατασκοπικά παιχνίδια και τα βρόμικα κόλπα του Βρετανικού Στρατού, μέχρι τον Τζέρι Άνταμς, που διαπραγματεύτηκε την ειρήνη αλλά πρόδωσε τους σκληροπυρηνικούς συντρόφους του, το Μην πεις λέξη παρουσιάζει έναν κόσμο πάθους, εκδίκησης και οδύνης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η εξαιρετική αφήγηση του Keefe για τις Ταραχές είναι ένα μυστήριο, μια ιστορία και μια τραγωδία ταυτόχρονα. Η έρευνά του αποκαλύπτει τις κρυφές συνέπειες, διαφωτίζοντας τόσο τον φρικτό φόρο αίματος της σύγκρουσης όσο και το πώς συνεχίζει να επηρεάζει το σήμερα. Το συνιστών ανεπιφύλακτα". (Gillian Flynn, συγγραφέας)

«O μεγάλος πρωταγωνιστής σ’ αυτό το βιβλίο είναι ο Τζέρι Άνταμς και οι αντιφάσεις του. Ένας γεννημένος ηγέτης που από πολέμαρχος μετατράπηκε σε ειρηνοποιό; Ή μήπως για να γίνει ειρηνοποιός, έπρεπε να γίνει πρώτα πολέμαρχος; Στο ερώτημα δεν απαντά το βιβλίο, γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει τέλος. Σ’ αυτό το βιβλίο δεν συμμετέχουν μόνο οι θύτες, τα θύματα, οι εκτελεστές, κάποιοι ειρηνοποιοί και κάποιοι φιλοπόλεμοι ιερείς, οι βασανιστές, οι ιθύνοντες νόες, οι χαφιέδες, οι ειρηνικοί πολίτες. Συμμετέχει και η Μεγάλη Ιστορία. Γι’ αυτό και παρά τις αντιφάσεις του ?λίγο άνισο με τον Ανταμς, όχι όμως και με την Ντολόρς και τον Μπρένταν? κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό βιβλίο, σε μια γάργαρη, άψογη μετάφραση του Κωστή Πανσέληνου». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 18/09/2021)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: Η Αίθουσα Θησαυρών
Κάτι απλό, αγνό, ατόφιο
Ανθρώπινη θυσία
Το πλήρωμα του χρόνου
Ευχαριστίες
Σημείωμα για τις πηγές
Σημειώσεις
Επιλεγμένη βιβλιογραφία
Φωτογραφικές άδειες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSAY NOTHING: A TRUE STORY OF MURDER AND MEMORY IN NORTHERN IRELAND
ISBN139786180326017
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων528
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΕΛΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΝΤΕΝ-ΚΙΦ ΠΑΤΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας2760-4696
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

psixlou, dimbik, gelly72, Dimitrisp78

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Elpidap12

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS