Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

+
-
STONEX EMMA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4780
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποια μοίρα περίμενε αυτούς τους καταδικασμένους άντρες;
Η θάλασσα ψιθυρίζει τα ονόματά τους.
Κάτω από την επιφάνειά της κρύβονται μαύρα σκοτεινά βράχια, πνίγονται φαντάσματα.
Και πέρα από το σουέλ, ο φαγωμένος από την αλμύρα φάρος στέκει μονάχος και μεγαλειώδης.
Κορνουάλη, 1972. Ένα πλοίο φτάνει σ' έναν απομακρυσμένο φάρο, μίλια μακριά από την ακτή, μεταφέροντας προμήθειες για τους φαροφύλακες. Όμως κανείς δεν είναι εκεί. Η είσοδος του φάρου είναι κλειδωμένη από μέσα. Το τραπέζι στρωμένο. Το ημερολόγιο καιρού του αρχιφαροφύλακα κάνει λόγο για μια καταιγίδα που μαίνεται γύρω από τον φάρο - όμως οι ουρανοί ήταν καθαροί όλη την εβδομάδα. Στο καθιστικό και την κουζίνα, τα ρολόγια έχουν σταματήσει. Δείχνουν όλα οκτώ και σαράντα πέντε.
Δύο δεκαετίες αργότερα ένας συγγραφέας θέλει να μάθει τι πραγματικό συνέβη. Επισκέπτεται τις γυναίκες των αγνοούμενων αντρών, για να μπορέσει να φτάσει στην αλήθεια. Οι αφηγήσεις τους όμως είναι γεμάτες παραλείψεις, κενά και αντιφάσεις. Σιγά σιγά αποκαλύπτονται μυστικά και έρχονται στην επιφάνεια οι θαμμένες αλήθειες. Ένας ύπουλος ίσκιος απλώνεται πάνω από τον βράχο...
Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Μια ιστορία για την απομόνωση και την εμμονή, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, αλλά και για το φως που πρέπει να μείνει αναμμένο όταν όλα τα άλλα τα καταπίνει το σκοτάδι... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE LAMPLIGHTERS
ISBN139786180326765
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΗΛΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΑΡΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΟΝΕΞ ΕΜΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-4780
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[06/02/2024] Μαριλένα99.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλογραμμένο βιβλίο, ωστόσο στατικό σε δύο κυρίως χώρους, αυτόν του φάρου κι αυτόν των φαρόσπιτων στις οποίες διέμεναν οι οικογένειες των φαροφυλάκων. Η γραφή απλή και βαθιά συναισθηματική, με την ανάγκη επίλυσης του μυστηρίου της εξαφάνισης των τριών φαροφυλάκων, που τελικά πήγαζε από την ίδια την ανθρώπινη φύση τους.
Παρόλο που η θεματολογία μου άρεσε, το τέλος δεν ήταν ικανοποιητικό.
[09/08/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πόσο μου αρέσουν τα βιβλία των οποίων η ιστορία εξελίσσεται μέσα σε φάρους! Σε μια τέτοια ιστορία αναφέρεται και το συγκεκριμένο βιβλίο, ένα ατμοσφαιρικό μυστηριώδες μυθιστόρημα που έχει ως φόντο το ομιχλώδες τοπίο και τα απόκρημνα βράχια των ακτών της Κορνουάλης.
Τρεις φαροφύλακες εξαφανίζονται μυστηριωδώς από έναν απομονωμένο φάρο της περιοχής, ενώ η είσοδος είναι κλειδωμένη από μέσα! Μετά από είκοσι χρόνια, ένας συγγραφέας, ο οποίος μέχρι το τέλος παραμένει μια μυστηριώδης φιγούρα, θέλοντας να γράψει ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο γεγονός, συναντά τις γυναίκες των τριών ανδρών και μέσα από συζητήσεις που κάνει μαζί τους προσπαθεί να φωτίσει την υπόθεση!
Η αφήγηση μοιράζεται σε δύο χρόνους, αυτόν της εξαφάνισης (1972) και αυτόν της έρευνας (1992), ενώ το κείμενο χαρακτηρίζει μια αφηγηματική ποικιλομορφία, καθώς εναλλάσσεται η τριτοπρόσωπη με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση και παρεμβάλλονται αποσπάσματα εφημερίδων και επιστολικά κείμενα.
Το μυθιστόρημα εστιάζει, κυρίως, στις σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα της ιστορίας και περιλαμβάνει περιστατικά απομόνωσης, εμμονών, ψευδαισθήσεων, εξαπάτησης, αλλά και τρόπους διαχείρισης της απουσίας, της απώλειας και της θλίψης.
Η συγγραφέας "χτίζει" με μαεστρία τους χαρακτήρες έτσι, ώστε να αποδοθούν όσο γίνεται καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να δικαιολογηθούν οι πράξεις τους, οι σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.
Η αγωνία κλιμακώνεται όσο πλησιάζουμε προς τη λύση και η σταδιακή παράθεση στοιχείων οδηγεί στη συμπλήρωση του παζλ και δεν αφήνει τον αναγνώστη με καμιά απορία στο τέλος!
Το πρωτότυπο θέμα, το γοτθικό τοπίο, οι ζωντανές περιγραφές της υποχρεωτικής συνύπαρξης σε έναν πολύ μικρό χώρο, όπως είναι ο φάρος, οι ανατροπές, η κλιμακούμενη ένταση, κάποιες πινελιές μεταφυσικού στοιχείου, ο έξυπνος τρόπος της λύσης του μυστηρίου, αλλά και ο συνδυασμός μυστηρίου και ψυχογραφήματος χαρακτήρων, καθιστούν την ανάγνωση απολαυστική!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
[10/11/2021] cersos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μετριότατο,φλύαρο και κουραστικό σε πολλά σημεία,οι όποιες εκλάμψεις σασπένς στην ροή του χάνονταν μέσα στον λαβύρινθο άσκοπων αφηγηματικών προεκτάσεων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS