Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
μ.Χ.

μ.Χ.

+
-
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4697
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν αμφισβητώ ότι οι πατέρες της Εκκλησίας δανείστηκαν κάποια ρητορικά σχήματα από τους αρχαίους συγγραφείς, απάντησε ο Βεζιρτζής. Υπήρξαν ωστόσο θανάσιμοι εχθροί της κλασικής παιδείας και του πολιτισμού των αρχαίων. [...] Ο διασυρμός του ελληνισμού από την Εκκλησία υπήρξε τόσο συστηματικός ώστε οι Έλληνες αναγκάστηκαν ν' αλλάξουν όνομα, να μετονομαστούν σε Ρωμαίους, Ρωμιούς ή Γραικούς. Σε ορισμένες τοιχογραφίες του Αγίου Όρους απεικονίζονται μαζί με τους αγίους και τους αγγέλους διάφοροι φιλόσοφοι, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας. Όλοι φορούν στέμμα, έχουν μακριές γενειάδες και είναι ντυμένοι σαν Βυζαντινοί πρίγκιπες. [...] Είναι γνωστό ότι η Εκκλησία επιδίωξε να προσεταιριστεί τους αρχαίους σοφούς, αυτούς τουλάχιστον που δεν κατάφερε να θάψει, παραποιώντας τη σκέψη τους. Αυτό άλλωστε δεν διδάσκονται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι η αρχαιότητα παρέδωσε τη σκυτάλη του πολιτισμού στο Βυζάντιο; Ο χριστιανισμός, αγαπητέ μου φίλε, δεν συνεχίζει την αρχαιότητα, απλά την ακολουθεί όπως η νύχτα ακολουθεί τη μέρα. Η θεολογία αναιρεί τη φιλοσοφία. Η πρώτη απαντά σε όλα, ενώ η δεύτερη ξέρει κυρίως να ρωτά. Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στην προσωκρατική φιλοσοφία αναλαμβάνει να συγκεντρώσει πληροφορίες για το Άγιο Όρος, κατά παραγγελίαν της οικοδέσποινάς του, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει την περιουσία της στους μοναχούς. Το οδοιπορικό του και η συλλογή στοιχείων για τη μοναστική ζωή παρουσιάζονται σε αντίστιξη με τις κορυφαίες ρήσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180326840
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2760-4697
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alkis73, anna.ka, sdontis, Ντόρα, golddie, kyr1960, fotinipoliteia, NikosMaistros

Κριτικές για το προϊόν

[12/09/2022] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οι ιστορίες μπερδεύονται, ο χρονος μπερδεύεται, τα μπρος πισω συνεχή καθώς και η "εικονική" πραγματικότητα μπλέκεται την ιδια ώρα με το παρόν. Παρακολουθούμε τον ήρωα όπως στα κόμιξ. Μιλάει κανονικά, αλλά ο συγγραφέας με το α' πρόσωπο, μας παρουσιάζει τις σκέψεις του, τα συννεφάκια με τις διακεκομμένες γραμμές. Ο Αλεξάκης πάντα παίρνει θέση. Μια θέση που προκύπτει από την μελέτη, την αντίληψη του, χωρίς να γίνεται φανατικός, διδακτικός ή βαρετός. Ο Αλεξάκης αγαπάει όλους τους χαρακτήρες που δημιουργεί και για αυτό αποφεύγει την ανάλυσή τους. Το χιούμορ του καταλυτικό. Ο Αλεξάκης είναι μεγάλος μάστορας και αυτό το μυθιστόρημα είναι από τα καλύτερα του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS