Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

+
-
ERNAUX ANNIE (NOBEL 2022)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4781
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα από φωτογραφίες και σκόρπιες αναμνήσεις από γεγονότα, λέξεις και πράγματα, η Annie Ernaux μας συμπαρασύρει σε μια περιδιάβαση στη ζωή της, από τα πρώτα χρόνια μετά τον Πόλεμο, μέχρι και σήμερα. Βιβλία, τραγούδια, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφημίσεις και πρωτοσέλιδα δεκαετιών, σε αντίστιξη με προσωπικές συγκρούσεις και σημειώσεις. Τοπική διάλεκτος, λέξεις των καιρών, σλόγκαν, μάρκες και ονόματα για τα αντικείμενα που διαρκώς πληθαίνουν, εδώ αποκτούν φωνή. Η Ernaux κάνει το πέρασμα του χρόνου χειροπιαστό. Ο χρόνος ο ίδιος, ανένδοτος, αφηγείται το πέρασμά του, εξορίζοντας τους άλλους αφηγητές στην ανωνυμία. Ένα νέο είδος αυτοβιογραφίας ξεπροβάλλει, υποκειμενικό κι απρόσωπο, ιδιωτικό και συλλογικό ταυτόχρονα.
"Η ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού με σκουρόχρωμο μπανιερό σε μια παραλία με βότσαλα. Στο βάθος, οι απόκρημνες ακτές. Κάθεται σ' έναν επίπεδο βράχο, τα σφριγηλά του πόδια είναι τεντωμένα μπροστά, γέρνει πίσω ακουμπώντας στους αγκώνες, έχει τα μάτια κλειστά, το κεφάλι ελαφρώς σκυμμένο, χαμογελάει. Η μια χοντρή καστανή πλεξούδα είναι ριγμένη μπροστά, η άλλη πίσω στην πλάτη. Όλα μαρτυρούν την επιθυμία του κοριτσιού να ποζάρει σαν τις σταρ στο Cinemonde ή τα μοντέλα στη διαφήμιση του αντιηλιακού Ambre Solaire, να ξεφύγει απ' το ταπεινωτικό και ασήμαντο κοριτσίστικο κορμί του. Οι μηροί, πιο ωχροί, όπως και τα μπράτσα, πάνω ψηλά, δείχνουν το περίγραμμα ενός φουστανιού, μαρτυρώντας έτσι πως, για τούτο το παιδί, οι διακοπές ή ένα απόγεμα στην ακροθαλασσιά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Η παραλία είναι έρημη. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας: Αύγουστος 1949, Σοτβίλ-σιρ-Μερ". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Τα Χρόνια, το κατά πολλούς πληρέστερο έργο της Ανί Ερνό, κι ένα από τα πιο επιδραστικά βιβλία που γράφτηκαν στα γαλλικά στον 21ο αιώνα, είναι μια Συλλογική Αυτοβιογραφία υψηλής στόχευσης. Παρά τον βαθιά στοχαστικό του χαρακτήρα, είναι ένα αμιγώς λογοτεχνικό έργο, με θαυμάσιες γλωσσικές και εκφραστικές αρετές, που μετέφερε με μαστοριά στη γλώσσα μας η Ρίτα Κολαΐτη. Ο επίλογος του Νίκου Μπακουνάκη είναι ιδιαίτερα καλογραμμένος και κατατοπιστικός και μας βοηθάει να εντάξουμε το έργο της Ερνό στη γαλλική γραμματολογία». (Κ.Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr, 09/05/2022)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Νίκος Μπακουνάκης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES ANNEES
ISBN139786180327823
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων372
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΒΟΥΤΣΙΝΑ ΣΤΑΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΡΝΟ ΑΝΙ (NOBEL 2022)
Κωδικός Πολιτείας2760-4781
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

PANAGIOTAKIELENI, agrigor

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Lila_333, aleahi, DIMIEPI, malena20

Κριτικές για το προϊόν

[13/07/2023] Μαριλένα99.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η συγγραφέας συμπυκνώνει σε κάτι παραπάνω από 300 σελίδες όλη της τη ζωή με τα βιώματά της, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και φτάνοντας λίγο πριν το σήμερα. Περιγράφοντας την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα κατορθώνει να αποδώσει ταυτόχρονα τον ψυχισμό ενός ανθρώπου που γεννήθηκε λίγο μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας από διαφορετικές αποχρώσεις της καθημερινής ζωής, προσδιορίζοντας τελικά τον ίδιο της τον εαυτό. Η Γαλλία του προηγούμενου αιώνα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τόσο της ίδιας όσο και στα δικά μας, εντοπίζοντας διαφορές αλλά και αρκετές ομοιότητες και σκιαγραφώντας την Ευρώπη του χτες και του σήμερα. Σίγουρα ένα βιβλίο με γρήγορο ρυθμό που αξίζει να διαβάσει κανείς!
[06/03/2023] S.miter.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Μια αυτοβιογραφία.Βρεφικά χρόνια, παιδικά χρόνια, σχολικά χρόνια και σκ@τ@ χρόνια.
Ε και τι;
Ολοι τα περάσαμε και τι έγινε, τι άλλαξε...
Είναι δυνατόν οι περιγραφές για τον Τραβόλτα, αναφορές για το εφηβικό πήδημα(μισές και ανέσωτες κι αυτές), η βέσπα με το φουλάρι να ανεμίζει από το "γκομενοειδές" που κάθεται πίσω και το τρώει ο κ@λος, οι κατασκηνώσεις με τις φαντασιώσεις γιά γκυκανάλατα ερωτικά σχέδια, καταπλάσματα και ασπιρίνη για τον πόνο, οι πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία από το 1950 και μετά,{λες και μόνο η Γαλλία υπάρχει) και άλλα πολλά, διαβάστε το και θα δείτε να δίνουν τέτοια βαρύτητα στο βιβλίο;
Καλογραμμένο από μορφής δομής είναι(καθηγήτρια η κυρία, αυτό έλλειπε),όμως δεν πάει ποιό πέρα, δεν αγγίζει την ψυχή σου, δεν έχει το κάτι άλλο που δεν έχεις γνωρίσει ή νιώσει!
Ε όχι και βραβείο Νόμπελ για αυτό το κείμενο(ούτε κατά διάνοια)....
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΙΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
BRECHT BERTOLT
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS