Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΑ ΕΙΧΑ, ΛΕΕΙ, ΜΙΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ

ΝΑ ΕΙΧΑ, ΛΕΕΙ, ΜΙΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ

+
-
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9804
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€15.04
(-20%)
Κερδίζετε €3.76


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Παραμιλητό, ονειροπόλημα, η χειμαρρώδης εξομολόγηση μιας γυναίκας από πλατεία σε πλατεία, από γειτονιά σε γειτονιά, από παγκάκι σε παγκάκι. Από το εδώ στο εκεί, από την Αθήνα του σήμερα στην Κρήτη των παιδικών της χρόνων. Ασφαλής μέσα στις φαντασιώσεις της, βέβαιη ότι η ζωή της εξαρτάται από τα μικρά και τα ταπεινά, παίρνει τους δρόμους με τις τρεις πεθαμένες γιαγιάδες της για συντροφιά: την όμορφη Αφροδίτη, με τα παραμύθια και τις γητειές· τη Σφακιανή Εργινιά, τη βουνίσια αρχόντισσα με τα δώρα· την περίλυπη Φιλαρέτη, τη σπουδαγμένη, με τα ιταλικά και το μαντολίνο της.
Εικόνες, σκέψεις, εμμονές, περιπλανήσεις, στόματα πεινασμένα για ιστορίες, καθείς και το παγκάκι του. Έρωτες, γάμοι, φονικά, πανηγύρια και γεννητούρια, η ορμή του χρόνου, το βουητό της Ιστορίας, πόλεμοι, κακουχίες, ο μόχθος των ανθρώπων.
Κατίνα-Κάτια-Κατίγκω, η αμετανόητη Κάκια που ονειρευόταν ότι τρέχει με το έλκηθρο στο χιονισμένο άγνωστο. Από ένα δυάρι στην Πατησίων, μ' ένα παγκάκι ορμητήριο, γεννήθηκε ή δεν γεννήθηκε ακόμη, όλα έχει την τέχνη να τα επινοεί.
Παιγνιώδης, παθιασμένη, τρυφερή, γλυκόπικρη, μια αφήγηση ποταμός για τη διαχρονική γυναικεία εμπειρία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180700503
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ ΝΑΝΤΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-9804
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, katiachor, spirosnikos, Menis Kazoglou, ΕλένηΚ, mimidanou, giovand, zogu1983, lihoudos, GEORGIA DESPOUDI, mariosRigas

Κριτικές για το προϊόν

[25/04/2023] AmaliaTMB.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η τρομπέτα δεν βγάζει τον ίδιο ήχο για όλους, ή τουλάχιστον δεν ακούνε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Προφανώς άλλοι τον βρίσκουν συναρπαστικό και άλλοι ενοχλητικά επαναλαμβανόμενο. Κάτι ανάλογο εισέπραξα και με το βιβλίο της κ. Δούκα, που παρά την μοσχομυριστή και νοσταλγικά γοητευτική γραφή της, δεν κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου σε ανάλογο βαθμό με άλλα της έργα.
[26/12/2022] micboun.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Είμαι φανατικός αναγνώστης της Μάρως Δούκα. Λατρεύω την γραφή της. Την θεωρώ ιέρεια της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ακόμη παλεύω να βρω γιατί την τρομπέτα δεν μπόρεσα να την φτάσω ούτε στις εκατό σελίδες. Ίσως εγώ να μην είχα διάθεση ποιός ξέρει. Θα προσπαθήσω αργότερα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS