Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ 58 ΜΕΛΕΤΕ

Επίκουρος - επιστημονικός ανθρωπισμός και ευδαιμονία (χαρτόδετη έκδοση)

Μελέτες 58

+
-
ΓΙΑΠΙΤΖΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5594-0378
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ηθική φιλοσοφία του Επίκουρου είναι το ανθρωπιστικό συμπλήρωμα της επιστημονικής γνώσης. Ο Επίκουρος χρησιμοποίησε μια εμπειρική μεθοδολογία παρατήρησης της φύσης και του ανθρώπου, και αντιλήφθηκε πως κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ευτυχισμένος, εάν χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του. Αυτές οι δυνατότητες είναι η ελευθερία σκέψης και η επιστημονική προσέγγιση της πραγματικότητας, οι οποίες σε συνδυασμό με την προσωπική αρετή της φρόνησης και το συμμετοχικό αγαθό της φιλίας μπορούν να τον οδηγήσουν στην ευδαιμονική ζωή. Το παρόν βιβλίο αναδεικνύει την διαχρονική σημασία της φιλοσοφίας του Επίκουρου, υπογραμμίζοντας αφενός ότι επηρέασε πολλούς υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους στις περιόδους της Ελληνορωμαϊκής Αρχαιότητας, της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, και αφετέρου ότι η ευδαιμονία των ανθρώπων μέσω της ελευθερίας και της γνώσης παραμένει η υψηλότερη αξία στην σύγχρονη εποχή της Επιστήμης και του Ανθρωπισμού. Παράλληλα, το βιβλίο αποτυπώνει την σημαντική πνευματική προσπάθεια του συγγραφέα και άλλων φίλων της Επικούρειας φιλοσοφίας στην σύγχρονη Ελλάδα να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ζωή, στην ελευθερία και εντέλει στην ευδαιμονία, μέσω της αποκατάστασης, της ανάδειξης, της διάδοσης και της βίωσης της φιλοσοφίας του Επίκουρου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το βιβλίο αντικατοπτρίζει τη βαθιά και χρόνια μελέτη και κατανόηση του έργου του φιλοσόφου από τον συγγραφέα. Ο Χρήστος Γιαπιτζάκης αποδίδει με σαφήνεια και γλαφυρότητα όλα τα στοιχεία του Επικουρισμού που έχουν φτάσει ως εμάς σήμερα, εξηγεί το έργο του φιλοσόφου με ενάργεια και απλότητα, και προβάλλει τη σχέση του με τον σύγχρονο άνθρωπο". (Γεώργιος Π. Χρούσος Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Καθηγητή Γεωργίου Π. Χρούσου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ
ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139786182010648
Εκδότης24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣειράΜΕΛΕΤΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων640
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5594-0378
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kleanikitsan, SavinaKousloglou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS