Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ // ΗΘΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ - ΑΡ

ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΗΘΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1568-0618
Τιμή Έκδοσης
€35.00
Τιμή Πολιτείας
€24.50
(-30%)
Κερδίζετε €10.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η αρχιτεκτονική ενσωματώνοντας οργανικά την κοινωνική διάσταση της χωρικότητας, αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο ανάπτυξης διαλόγου για την διαπλοκή ήθους-κοινωνικών πρακτικών-και-χωροχρόνου. Ως τόπος κατοίκησης δηλώνει έναν τρόπο ζωής, δράσης και επικοινωνίας των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων και κοινωνικών ομάδων. Αποτυπώνει στην αισθητική και τη χωρικότητά της, τις αντιλήψεις για τη σχέση μας με τους άλλους και με το περιβάλλον, για τον τρόπο διαχείρισης των χωρο-κοινωνικών προβλημάτων και χωρο-πολιτισμικών συνδιαλλαγών, της οικολογικής κρίσης και των συνεπακόλουθων επιπτώσεών της.
Στη σύγχρονη συνθήκη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής κρίσης, ο κοινωνικός προορισμός της αρχιτεκτονικής τίθεται εκ νέου με τρόπο εμφατικό: η ανασύνταξη του ρεπερτορίου της αρχιτεκτονικής σκευής καλείται να συμβάλλει στην ανάδειξη ενός νέου ήθους για τον τρόπο κατοίκησης και ύπαρξης του ανθρώπου-εν-τω-κόσμω.
Στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει την ανάδυση του χωρικού ήθους στο διπλό πεδίο της θεωρίας και της πρακτικής της αρχιτεκτονικής, όπως αυτά διαμορφώνονται στη διατομή τους με άλλα γνωστικά πεδία μέσα από μία διεπιστημονική θεώρηση. Οι εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στους τόμους των πρακτικών εξετάζουν από διαφορετικές οπτικές αυτές τις διαπλοκές του ανθρωπογενούς χώρου, εστιάζοντας άλλοτε στην τομή του με την αισθητική, άλλοτε στις αρθρώσεις με την κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικολογία και την εκπαίδευση. Πάντα στοχεύοντας στην αναγνώριση-ανάδυση ενός χωρικού ήθους μέσα στη διαστασιολόγηση της εποχής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786182040546
ΕκδότηςΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων680
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1568-0618
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΟΛΥΓΑΜΟ ΦΥΛΟ
VILAR ESTER
€10.70 €4.28
(-60%)
Κερδίζετε €6.42
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS