Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1568-0653
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με την επανέκδοση του βιβλίου της Κατίνας Δημητρίου-Ψαριανού «Ας ζήσει και κανένας» μία συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία πολύ δύσκολων χρόνων της νεότερης ελληνικής ιστορίας έρχεται στο φως.
Η πρωτοβουλία του Γρηγόρη Ψαριανού να κυκλοφορήσει σε δεύτερη έκδοση το βιβλίο της μητέρας του είναι πολλαπλά αξιέπαινη.
Καταρχάς, γιατί έτσι εκπληρώνεται το χρέος του παιδιού στη μάνα, το χρέος του απογόνου στους προγόνους του αλλά και το χρέος του πολίτη στη Πατρίδα. Και κατά δεύτερον, γιατί συμβάλει στην προβολή και διάσωση της «άλλης» πλευράς της Ιστορίας. Φωτίζει το απλό, το καθημερινό το οικείο προσφέροντας έναν πολύτιμο και ανεκτίμητο λίθο στην πολύπλευρη καταγραφή της πολυτάραχης εκείνης περιόδου. Όλα αυτά με τη ζεστή της ανθρώπινη ματιά.
Πρόκειται για ένα βιβλίο ύμνο των προσωπικών αγωνιών, των απόκρυφων σκέψεων, των αμφιβολιών αλλά και των ονείρων και των ελπίδων ενός νέου κοριτσιού. Οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων, των πρωταγωνιστών εκείνων των πέτρινων χρόνων, ανεξάρτητα σε ποια πλευρά της διαμάχης βρέθηκαν, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη πίστεψαν, συνθέτουν αναμφισβήτητα τον χάρτη της Ελλάδος.
Ο Κώστας Βάρναλης είχε γράψει ότι «η Εθνική Αντίσταση καθρεφτίζει την καρδιά του Ελληνικού Έθνους σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές των ιστορικών του ανατάσεων». Δυστυχώς το μικρόβιο της διχόνοιας δεν μας επέτρεψε να έχουμε μόνο μία χρυσή σελίδα στην ιστορία μας. Έπρεπε να ζήσουμε και το δράμα του Εμφυλίου Πολέμου. Μετά από 75 και πλέον χρόνια, ας αναλογιστούμε το μέγεθος του κακού που κάναμε στους ίδιους τους εαυτούς μας, αλλά και την Πατρίδα μας και ας πούμε ποτέ ξανά. Ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά για μια καλύτερη Ελλάδα. (Από τον πρόλογο του Παναγιώτη Πικραμμένου)

«Μία συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία πολύ δύσκολων χρόνων της νεότερης ελληνικής ιστορίας.» (Παναγιώτης Πικραμμένος)
«Η Κατίνα είναι η διπλή όψη της Ελλάδας. Της αντίστασης και του εμφυλίου. Της ήττας και της συμφιλίωσης. Της μνήμης και της λήθης. Των αναμνήσεων και του αναστοχασμού.» (Ευάγγελος Βενιζέλος)
«Αφήγηση γεμάτη αλήθεια, όχι απλά για τα γεγονότα αλλά και για τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις ανθρώπινες σχέσεις.» (Άννα Διαμαντοπούλου)
«Το βιβλίο βρίθει συγκλονιστικών σκηνών και εικόνων. Είναι τόσο ειλικρινές, ώστε βρίθει αντιφάσεων, όπως κάθε ειλικρινής αφήγηση. Μακάρι να διδάσκεται στα σχολεία, για να ξέρουν οι άνθρωποι τι σημαίνει πόλεμος.» (Χρήστος Χωμενίδης)
«Αυτό το βιβλίο είναι ιδιαίτερο. Ελάχιστα βιβλία μου δώσανε αυτήν την αίσθηση της γνησιότητας με την αθωότητα που βλέπει τα πράγματα. Είναι ένα βιβλίο το οποίο φίλοι και εχθροί θα πρέπει να το διαβάσουν και κυρίως να δουν μέσα από αυτό τη ματαιότητα του πιο μάταιου από τους μάταιους πολέμους, που είναι ο Εμφύλιος.» (Πέτρος Τατσόπουλος)
«Η κατάθεση της Κατίνας Δημητρίου-Ψαριανού με «άγγιξε». «Καθίσαμε» μαζί για αρκετές ώρες και την άκουγα να αφηγείται, έναν λόγο βιωματικό και ανεπιτήδευτο, φωτίζοντας μία άλλη πλευρά της ιστορίας, όχι αυτή που γράφουν οι πολιτικοί, οι στρατηγοί, νικητές ή ηττημένοι, αλλά αυτή των πραγματικών ανθρώπων που ζήσανε με τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων. Και η ιστορία ξαφνικά πήρε σάρκα και οστά. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί επίκεντρο της μαρτυρίας της είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πέρα και πάνω από τις ιδεολογίες.» (Κώστας Μπακογιάννης)
«Το βιβλίο αυτό είναι ένα μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης που θα απαλύνει όλα τα πάθη.» (Μάριος Σπηλιόπουλος)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Παναγιώτη Πικραμμένου
Πρόλογος Ευάγγελου Βενιζέλου
Πρόλογος Άννας Διαμαντοπούλου
Τα παιδικά χρόνια
Ο πόλεμος - Η κατοχή
Στη φυλακή της Λιβαδειάς
Κι ο πατέρας στο βουνό
Στον Αϊ Γιάννη
Η σύλληψη των παιδιών - η δίκη - η καταδίκη
Η στρατολόγηση - Ο Διαμαντής
Στο αρχηγείο
Πίσω στον Παρνασσό
Ενέδρα - Πρώτες μάχες
Πάλι τραγουδώντας - Ο Καραγιώργης
Μεγάλη Τετάρτη
Όποιος γλιτώσει σήμερα...
Αντίκυρα - Αράχοβα
Για την Άμφισα και το «51»
Στον Ελικώνα
Στην Γκιώνα
Λιδορίκι - Σύλληψη Μαρκόπουλου
Γκιώνα - Μουσουνίτσα
Στα Ποτάμια
Αυθόρμητη; Φιλάρεσκη; Στον ασύρματο...
Και με τραγούδια
Λιγοστεύαμε πια...
Με το Στεν
Ευρυτανία
Στο Καρπενήσι
Για τον Λουκά να πω, και για την Αριστερά...
Ακόμα δεν είχε γίνει το κακό το μεγάλο...
Ο Διαμαντής, οι πατριώτες κι οι συμμορίτες
Μη με πετάξεις, Λενούλα μου... - Τρίκερι
Ο Γκούρας
Βελίτσα
Ας μην πω για το τέλος ακόμα...
Ας έρθουμε στο '49...
«Και τα λίγα μουλάρια μας, κι εκείνα ανήμπορα μέσα στο χιόνι...»
Άνοιξη του '49
Η σύλληψη
Στη Λαμία
Το τέλος
Φωτογραφικό Παράρτημα
Λεπτομέρειες
ISBN139786182041161
ΕκδότηςΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων52
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1568-0653
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS