Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΛΗΤΕΣ!

ΑΛΗΤΕΣ!

+
-
OSUNDE ELOGHOSA
Κωδ. Πολιτείας: 1200-1868
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€15.93
(-10%)
Κερδίζετε €1.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το έντονα ευρηματικό μυθιστόρημα της Eloghosa Osunde παρακολουθεί μια σειρά χαρακτήρων για τους οποίους η ίδια η ζωή είναι μια μορφή αντίστασης.
Πρόκειται για ιστορίες που διαδραματίζονται κυρίως στο Λάγος και η ίδια η πόλη αποτελεί επίσης έναν μυθικό, θεϊκό χαρακτήρα που στέκεται πάνω από τα πάντα και τους πάντες - εκτός από τη μοναδική παντοδύναμη οντότητα που είναι πάνω ακόμη και από την ίδια την πόλη: το χρήμα.
Η συγγραφέας μάς συστήνει ένα σύνολο ανθρώπων, κυρίως περιθωριοποιημένων, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο συχνά ανάλγητο, οι αόρατοι διαβάτες μιας πόλης που ζωντανεύει.
Οι αλήτες του Λάγος μπορεί να είναι γκέι ή λεσβίες, τρανσέξουαλ, φτωχοί άνθρωποι που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους σε μια κοινωνία διαφθοράς και ανισοτήτων, απρόθυμοι να συμμορφωθούν με τις νόρμες των φύλων, πρόσωπα που ζουν, ανασαίνουν και πορεύονται εκτός των ορίων.
Καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται -σε πολυσύχναστες αγορές και υπόγεια κλαμπ, σε εκκλησίες και δωμάτια ξενοδοχείων-, οι αλήτες αυτοί καταλαμβάνονται και προκαλούνται από πνεύματα που διοικούν τη σκοτεινή ενέργεια της πόλης.
Είτε τρέχουν να ξεφύγουν από τον κίνδυνο είτε συναντούν μυστικούς εραστές είτε βρίσκουν την ταυτότητά τους είτε νικούν τις σκιές τους, οι χαρακτήρες της Osunde έρχονται αντιμέτωποι και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, προτού οδηγηθούν στη μοναδική στη ζωή τους συγκέντρωση, που προσδίδει στο βιβλίο μια απροσδόκητα χαρούμενη κατάληξη. (Από τον εκδότη)

"Ένας θρίαμβος. Στους Αλήτες! θα ανακαλύψετε παράξενους ανθρώπους που βρίσκουν τρόπους να αγαπάνε ο ένας τον άλλο σε μια κοινωνία που τους περιθωριοποιεί και μια καταπληκτική εικόνα της Νιγηρίας που θα σας καταπλήξει, σε πρόζα τόσο ζωντανή, που σχεδόν πάλλεται στις σελίδες. Ένα αριστούργημα!". (Lidia Yuknavitch, συγγραφέας του The Book of Joan)
"Αυτό το μυθιστόρημα δεν το διαβάζεις απλώς. Βυθίζεσαι στις σελίδες του, γεμάτες θεούς και τέρατα, εξαφανισμένα κορίτσια, βίαια αγόρια και ανθρώπους καλούς και κακούς. Και, όταν τελικά αναδύεσαι στην επιφάνεια, το μόνο που νιώθεις είναι θαυμασμός". (Marlon James, συγγραφέας της Σύντομης ιστορίας επτά φόνων)

Kουίρ, ακτιβιστικό, εναλλακτικό και κυρίως ένα βιβλίο που η πρωτοεμφανιζόμενη Ελογκόσα Οσούντε καταφέρνει να τραβήξει πάνω της το εύλογο λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Οι Αλήτες! (μτφρ. Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, εκδ. Διόπτρα) είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με ανθρώπους που κινούνται στο Λάγος της Νιγηρίας.
Η πόλη παίζει καθοριστικό ρόλο στις ιστορίες. Έχει, μάλιστα, το όνομα ΕΚΟ (ηχώ). Οσο για τις ιστορίες θαυμάζονται για την πρωτοτυπία και τη γλωσσική διευθέτησή τους
Στις περισσότερες ιστορίες κυριαρχεί ο ομοερωτισμός, συχνότατα μεταξύ γυναικών, ενώ στην ατμόσφαιρα συνυπάρχουν με θαυμαστό τρόπο ο έντονος αισθησιασμός και ένας βαθύτατος θρησκευτικός συντηρητισμός.
Ένα απόλυτα σημερινό βιβλίο (τεχνικά, αλλά και θεματικά) και, ίσως, από τα πιο διαφορετικά που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023. (Διονύσης Μαρίνος, Bookpress.gr)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVAGABONDS!
ISBN139786182201183
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2023
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΔΕΝΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΟΥΝΤΕ ΕΛΟΓΚΟΣΑ
Κωδικός Πολιτείας1200-1868
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
Ευριπίδου Ίων
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
€9.13 €4.57
(-50%)
Κερδίζετε €4.56

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS