Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

+
-
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0041
Τιμή Έκδοσης
€12.50
Τιμή Πολιτείας
€8.75
(-30%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ΗΛΙΑΣ, ένας άνθρωπος που έχει χάσει τα πάντα -δουλειά, οικογένεια-, στα πενήντα τρία του χρόνια φεύγει από την Αθήνα και επιστρέφει στο χωριό του, το Δελβινάκι ψηλά στο Πωγώνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη έξω από το χωριό, η εξιχνίαση του φόνου γίνεται για τον ήρωα έμμονη ιδέα, ένας σκοπός που γεμίζει το ψυχικό του κενό και τον άδειο χρόνο.
Με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο της ορεινής Ηπείρου, που αφήνει το αποτύπωμά του στη λιτή, αδρά ποιητική γλώσσα, στο απέριττο ύφος της αφήγησης, αλλά και στο ήθος των χαρακτήρων, ξετυλίγεται ο μίτος μιας ιστορίας φιλίας και προδοσίας που καταλήγει στη λύτρωση με τον ερχομό της άνοιξης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο ερχομός στο χωριό
Το γαμπριάτικο κουστούμι
Ο Λάκκος του Ντεληγιάννη
Το δέντρο του Ιούδα
Λεπτομέρειες
ISBN139786185004262
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις22x15
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2274-0041
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτικές για το προϊόν

[17/09/2019] Eddard83.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το "Δέντρο του Ιούδα" είναι η ιστορία του πενηντατριάρη Ηλία, ο οποίος μετά από προσωπική και οικονομική κρίση επιστρέφει στο χωριό του και στη μητέρα του μην έχοντας που αλλού να πάει.Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά...
   Στα παγωμένα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο χωριό Δελβινάκι και την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου,ο Ηλίας θα προσπαθήσει να ξαναπροσδιορίσει τον εαυτό του,στην χιονισμένη μοναξιά των βουνών θα θελήσει να απαλλαχτεί  από το παρελθόν του 'ρίχνοντάς' το από πάνω του σαν νεκρό δέρμα και να κερδίσει την μάχη που έδινε ανέκαθεν με τον εαυτό του-ακόμα και πριν τον χωρισμό του-και η οποία είναι εντέλει και η αληθινή κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσει.
[05/12/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η πλοκή είναι αρκετά απλοϊκή, ο χαρακτηρισμός 'ηπειρώτικο νουάρ' είναι μάλλον υπερβολικός, αν όχι εντελώς άστοχος. Με ελάχιστη προσοχή αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης τι έχει συμβεί και ποιος είναι ο ένοχος. Η γλώσσα είναι εν μέρει φροντισμένη, θυμίζει λίγο ηπειρώτικη ντοπιολαλιά, αλλά υπάρχουν πολλά σημεία που πολυσύλλαβες λέξεις της κοινής νεοελληνικής των αστικών κέντρων χαλάνε το γλωσσικό μείγμα. Η πλοκή δεν σε καθηλώνει, αυτή η ασθένεια της πρόσφατης νεοελληνικής παραγωγής διηγημάτων, δεν σε συναρπάζει (υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις), οι χαρακτήρες παραμένουν λειψοί, δεν φωτίζονται όσο πρέπει για να αιτιολογηθούν οι πράξεις του. Γλωσσικά είναι ενδιαφέρον (κι άποψη ύφους), αλλά, γενικώς, όχι κάτι ιδιαίτερο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΝ
BOARDMAN JOHN
€9.29 €3.25
(-65%)
Κερδίζετε €6.04
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS