Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ // ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

+
-
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΤΙΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0044
Τιμή Έκδοσης
€15.92
Τιμή Πολιτείας
€11.14
(-30%)
Κερδίζετε €4.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν θέλω να αναλογίζομαι συνεχώς τα περασμένα. Προσπαθώ να στρέφω την προσοχή μου στα όσα συμβαίνουν τώρα. Όμως ύστερα από λίγο αρχίζουν κι αυτά να βυθίζονται στο παρελθόν. Οπότε αισθάνομαι πως καλύτερα να μην τ' αφήσω να χαθούν. Έτσι, προσπαθώ να κρατήσω στην επιφάνεια τα όσα ζήσαμε, τα όσα έζησα, ακόμα ως προχτές. Κι ασήμαντα αν είναι, ρίχνουν κάποιο φως στα σημερινά. Πάντως, όταν τα αφηγούμαι, τα πιο μύχια τα λέω κάπως παραλλαγμένα. Τα πιο επικίνδυνα τα κρατάω για μένα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185004286
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2274-0044
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

chrysa60

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Τίτος Πατρίκιος στο έργο του «Ο πειρασμός της νοσταλγίας» συμπυκνώνει τις απόψεις του για την ιστορία, τις τέχνες και την ποίηση, την ιδεολογία, την πολιτική και τη φιλοσοφία. Μεγάλος τεχνίτης του λόγου και ιδιαίτερα βαθύς στις σύντομες σκέψεις που κάνει, πολλές από τις οποίες συνιστούν γνωμικά και αποφθέγματα. Φαίνεται ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος και πολύ συνειδητοποιημένος συγγραφέας. Μετανοημένος κομμουνιστής, με αντιεξουσιαστικές και κριτικές τάσεις, προσπαθεί με μελαγχολικό τόνο να κρατήσει όρθιο τον ορθό λόγο, την ελευθερία στην έκφραση και να αμφισβητήσει πολλά στερεότυπα, ακόμα και την ίδια του την αξιοπιστία. Γηραιός πολύ πια, θα ήθελα να τον είχα γνωρίσει προσωπικά και να είχαμε βοηθήσει ο ένας τον άλλον να αποκτηθεί ο χαρακτήρας μας. Γιατί, για τον Πατρίκιο, ο χαρακτήρας των ανθρώπων, διαμορφώνεται κοινωνικά. Μπορεί κάποιοι να τον θεωρούν αναθεωρητή και προδότη, αλλά ο ίδιος δεν κρύβει τίποτα. Με αφοπλιστικές ατάκες αποδομεί ψεύδη και «αδιαφιλονίκητες αλήθειες» του παρελθόντος. Νομίζω ότι η στοχαστική του ικανότητα μετά το 2000 γίνεται ακόμα πιο ώριμη και γόνιμη. Παραδέχεται πολλά που ισχύουν για τους ανθρώπους-και για τον ίδιο, δεν εξιδανικεύει τίποτα, καταθέτει τις σκέψεις και τις εμπειρίες του με το σκαρπέλο, τη σμίλη, το κοπίδι μιας εκφραστικής και πλούσιας γλώσσας. Έχει ώριμες αντιλήψεις για τη ζωή και την ύπαρξη, έχει άποψη για τις τέχνες και ιδιαίτερα για την ποίηση. Συχνά συγκρίνει τις άλλες τέχνες με αυτήν της ποίησης. Έχει ζήσει εποχές στη ζωή του, που υπήρχαν ολοκληρωτισμοί και δικτατορίες, δεξιές και αριστερές και έχει κατασταλαγμένη άποψη γι' αυτό τα ταραχώδες παρελθόν. Έχει μαλώσει και συγκρουστεί με ανθρώπους και φίλους και, αυτό, παραδέχεται, τον έχει καταστήσει γονιμότερο και σοφότερο. Λάτρης επίσης του ωραίου φύλου, το οποίο μνημονεύει σε κάποιους από τους στοχασμούς του. Διαβάζοντας τον Πειρασμό της Νοσταλγίας θα γίνετε αρτιότεροι πνευματικά!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΚΤΩΡ ΣΑΞ
KEROUAC JACK
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΕΠΙΓΝΩΣΗ
SIEGEL J. DANIEL
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS