Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

+
-
KAFKA FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0068
Τιμή Έκδοσης
€12.50
Τιμή Πολιτείας
€8.75
(-30%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας απείθαρχος στρατιώτης καταδικάζεται σε θάνατο. Την απόφαση θα εκτελέσει ένα "ιδιόρρυθμο" μηχάνημα εγγράφοντας με αιχμηρές ακίδες πάνω στο γυμνό του σώμα το παράπτωμά του. Βαρύνοντα ρόλο παίζουν δύο πρόσωπα: ο αξιωματικός, που ενδιαφέρεται μόνο για την καλή λειτουργία της μηχανής, και ο ερευνητής-ταξιδιώτης, που, αν και εκφράζει την αντίθεσή του, παραμένει ουσιαστικά αμέτοχος και φροντίζει να αποδράσει τάχιστα από τον ζοφερό τόπο.
Το κορυφαίο όσο και αινιγματικό αυτό κείμενο έχει προκαλέσει πλήθος ερμηνείες. Είτε ερμηνευθεί ως αλληγορία για τις εκτρωματικές πλευρές των κοινωνιών εκτός νόμου είτε ως κριτική της βαρβαρότητας στην οποία οδηγεί η λατρεία της τεχνολογίας είτε αναγνωσθεί στο στενότερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής που γράφτηκε (1914), η Σωφρονιστική αποικία θέτει ένα ζήτημα ηθικής φύσεως. Δεν είναι μόνο οι δράστες υπεύθυνοι για την τέλεση του εγκλήματος συνυπεύθυνοι είναι και οι αδρανείς, όσοι ολιγώρησαν και δεν παρεμπόδισαν την επικράτηση του κακού. Γραμμένο με τη διαύγεια ενός εφιαλτικού ονείρου, το κείμενο του Κάφκα προαναγγέλλει με θαυμαστή διορατικότητα όσα ακολούθησαν λίγο αργότερα στην καρδιά της Ευρώπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ
ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ
- ΕΠΙΜΕΤΡΟ: HANS DIETER ZIMMERMANN
Οι δράστες και οι αδρανείς
- KURT TUCHOLSKY
Στη σωφρονιστική αποικία
- Ο Κάφκα και οι σωφρονιστικές αποικίες
- KLAUS WAGENBACH
Περί των σωφρονιστικών αποικιών
- ROBERT HEINDL
"Ο Κύριος του νησιού Νου" - "Μια εκτέλεση"
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΙΚΟΝΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIN DER STRAFKOLONIE
ISBN139786185004514
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΤΣΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας2274-0068
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

amalfi, Mephisto, antigone ignatiadou, charesalex, JimELES, ManosVas, emma1991, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, nikourem, ioanna, GIOTSU, dimos, asd1982, ημίφως, wstavac, maurogato, vagz, agelikiparask, Foteinikos, kostastz, sporos2403, sea2773, avgi7, Lenamic1990, sharpblad3, orwell52, kikika, t_someone, tzemmanouela, stel4, clea, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δημητρης 1973, Feanor, Τριανταφυλλιά Βράνα, Irene, KoMaFi, alathiti, eleni.ior, biancpolit, makou, dvo dav, FEVGATOS, NafsiK, manos_arkas, azissis, George_B, DimitrisPer, jsspyrou, georgesydneyart, marinamarina, christos raptis, moglis__, johkal, nikosantoniadis, YANKARA, xpetra82, Antisocial, StavriLina, bioms, seth, Aberdeen Cobain, dimitris kalimeris, mariouzo, Μιχαλης Πατσαλιδης , dimitrios.n.t, NickKarv, chorilias, DimiPapS, jimbo83h, iwgerou, Γιώργος Παν, JohnD, blacknarcissus, Ioannis Papathanasiou, mitsost, Grigoris Marduk, georgesgouros, antigone ignatiadou, stella.estella.stella, GPORT, kyr1960, Maria996, jo81, bowser, sophiakotsi, fluck, Панаётис, jimmis77, TSOUK87, m.sioula, xaitase, Migel19, pinelopii_mst, Nefeli Karapiperi, dimmanol, blaxos, verbooky, geopap1984, charesalex, San Junipero, axaga93, JimELES, vera_k, Krvag, alex.anast, TeacherPan, salonique, Victor Dunwich, lab.alex, Trismegistos, tosca88, elina_kslp, ManosVas, Μαρια Τσικε, gerasi, Στένια, Christos Kitsos, Μαρια Κυρτση , catherine.liapi, spstrouzas, ioannisch86, martio83, nas_os, tinoli00, irini tro, yanyan80, Silverchild, nikhms95, DIMITRIS KAZAKIDIS, Elton1998, Μαριτίνα Λεοντίου, nkarakasis, antonino88, NickAngel, Vasilikichira, vt1977, bwkini, ani.rst, KaterinaKoltsida, revoltman, BigBOSS, Βεδές Δημήτριος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως το καλύτερο τρομακτικό διήγημα του Φ. Κάφκα, ακόμη καλύτερο κι από τη Μεταμόρφωση. Στη σωφρονιστική αποικία όλα φαίνονται παράλογα, παρόλο που δίνεται προσπάθεια από τον αξιωματικό να δώσει μια λογική ερμηνεία και υπόσταση. Όλα αρχίζουν παράλογα, με ερωτηματικά, εξελίσσονται παράλογα, με ερωτηματικά και τελειώνουν παράλογα, με ερωτηματικά. Δε θα έλεγα ότι είναι ένα πολιτικό διήγημα, υπέρ των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Στόχος του Κάφκα είναι περισσότερο να τονίσει τον παραλογισμό στη ζωή και στη διοίκηση των κοινωνιών. Έχει κάποια κοινά σημεία με τη Δίκη. Είναι φοβερό το πως καταφέρνει σε τόσες λίγες σελίδες να σε προβληματίσει και να σε αφήσει απορημένο. Οι θύτες και τα θύματα εναλλάσσονται, το παλιό καθεστώς με το νέο γεφυρώνονται, μια μόνιμη ατμόσφαιρα του παραλόγου αιωρείται. Τελικά, ακόμα και ο ίδιος ο Ερευνητής είναι παράλογος, γιατί παρά τη θέση του κατά του παλιού καθεστώτος και των βασανιστηρίων, φαίνεται να μη κυριαρχείται από κανένα συναίσθημα. Στο διήγημα αυτό το «σιδερένιο κλουβί του ορθολογισμού» παίρνει σάρκα και οστά και το παράλογο νικά στο τέλος. Πολλά στοιχεία δεν διευκρινίζονται. Ο τόπος, ο χρόνος, ο ρόλος του κάθε πρωταγωνιστή, οι αιτίες της ύπαρξης της σωφρονιστικής αποικίας παραμένουν ασαφή δεδομένα. Το διήγημα είναι σαν να εκτυλίσσεται προς το τέλος μιας ιστορίας, χωρίς να μας δίνει ιδέα για τις απαρχές της. Όλα φαντάζουν ανεξήγητα και απόκοσμα. Οι ρόλοι και τα καθήκοντα πρέπει να εκτελούνται χωρίς ενστάσεις και δισταγμό, αλλά ανατροπές φέρνουν μια αλλόκοτη τροπή. Ανάμεικτα συναισθήματα: χαράς, λύπης, δικαίωσης, αδικίας. Μα ο πραγματικός πρωταγωνιστής του διηγήματος είναι το παράλογο. Ένα παράλογο πιο έντονο και από αυτό στον Ξένο του Αλμπέρ Καμί. Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμί ήταν ένας αντιήρωας. Στη σωφρονιστική αποικία κανένας δεν καταφέρνει να γίνει ούτε ήρωας, αλλά ούτε και αντιήρωας. Σε τούτο το μικρό διήγημα οι πρωταγωνιστές δεν έχουν καν κάτι το ανθρώπινο πάνω τους.


Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ
LORIDAN-IVENS MARCELINE
€6.90 €2.07
(-70%)
Κερδίζετε €4.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS