Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ [ΚΙΧΛΗ]

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

+
-
ΑΡΙΣΤΗΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0095
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ήρωας του Γιώργου Αριστηνού, ευπατρίδης, διανοούμενος, αλκοολικός από πεποίθηση και όχι από έξη, εστέτ και μισάνθρωπος, αλλά συνάμα και τρυφερός ως την αυτοανάλωση, σκοτώνει τέσσερις γυναίκες είτε επειδή τραυματίζουν την αισθητική του είτε επειδή προσβάλλουν τον ναρκισσισμό του.
Ας μην αναζητήσουμε ωστόσο στον Δολοφόνο μια αναπαράσταση αληθοφανών πράξεων ή τη διερεύνηση των κινήτρων τους πρόκειται για συνειδητή παρωδία του μυθιστορηματικού είδους.
Ο Αριστηνός βάζει τον ήρωά του να διαρρηγνύει τον έναν μετά τον άλλον όλους τους δεσμούς με τους γύρω του. Καθηλωμένος στη μεταφυσική του μοναξιά, ρημαγμένος από την αίσθηση μιας βαθιάς οντολογικής προσβολής, ο κεντρικός χαρακτήρας περιπλανιέται σε έναν υπαρξιακό λαβύρινθο, από τον οποίο κανένας και τίποτα δεν είναι σε θέση να τον βγάλει. Το κακό, η αυτοκαταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος, η αγωνία και οι ενοχές συγκλίνουν στην έννοια της οντολογικής αρρώστιας.
Η γλώσσα του μυθιστορήματος, μέσα από τους μαιάνδρους της, με ένα μπαρόκ λεξιλόγιο και πλήθος αναφορών στη λογοτεχνία, καλείται να αποτυπώσει την παλίρροια των συναισθημάτων μίσους, τις διαρκείς ταλαντεύσεις ανάμεσα στη θλίψη και τη μανιακή ευφορία, τις αβυσσαλέες όψεις της ψυχής ενός χαρακτήρα που θύει στην καθαρή σπατάλη της ζωής του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο δολοφόνος
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΗΣ
Από το αφήγημα στο μυθιστόρημα
ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Η μεταμοντέρνα ύβρις. Ένας εξωπραγματικός "σίριαλ κίλερ" και οι αντιφάσεις που τον "δαιμονίζουν"
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΪΝΗΣ
Γιώργος Αριστηνός, Ο δολοφόνος
Λεπτομέρειες
ISBN139786185004798
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2274-0095
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[30/03/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Λεπτοδουλεμένο,σαρκαστικό, εντυπωσιακό,γεμάτο ντελικάτες περιόδους με θαυμάσιες ελληνικές προτάσεις αλλά και απαιτητικό προς υψηλών προδιαγραφών αναγνώστες,όσον αφορά και τις λογοτεχνικές επισημάνσεις και κριτικές που είναι διάσπαρτες στο έργο. Ένας μισάνθρωπος, μια συμβολική παρωδία των σχέσεων,ένα αμείλικτο και απροκάλυπτο "όχι" στο δήθεν των συμπεριφορών και συναναστροφών. Απολαυστικό, αν και δύσκολο κατά τόπους σαν καιρικό φαινόμενο.Ναι, από τα ωραία!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS