Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ // ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Τ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ 73-71 π.Χ.

ΔΡΟΚΑΛΟΣ Φ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5568-0075




Παρουσίαση

Ο Σπάρτακος και η εξέγερση των μονομάχων και των δούλων της οποίας ηγήθηκε, έχουν συχνά προβληθεί από σύγχρονα ιδεολογικά ρεύματα ως σύμβολα της ελευθερίας, καθώς και του αγώνα ενάντια στην καταπίεση. Ωστόσο, εντελώς αντίθετη ήταν η γνώμη των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων ιστορικών, αλλά και των λαών της Ιταλικής χερσονήσου που βίωσαν τη δράση των εξεγερμένων.
Η σύγχρονη σχετική Βιβλιογραφία χαρακτηρίζεται συχνά από προκατειλημμένες προσεγγίσεις, που καταλήγουν σε ανακρίβειες, υπεραπλουστεύσεις και εξιδανικεύσεις, καθώς δεν θέτουν ως βασικό τους στόχο την αναζήτηση και προώθηση της ιστορικής γνώσης, αλλά την προβολή ιδεολογικών θέσεων. Από την άλλη πλευρά, οι σύγχρονες αναπαραστάσεις της εξέγερσης του Σπάρτακου, όπως αυτές παρουσιάζονται σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μυθιστορήματα, κάθε άλλο παρά διακρίνονται για την προσπάθειά τους να αποδώσουν πιστά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα και την ουσία τους.
Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό βιβλίο της σειράς ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ, οι εξεγέρσεις των δούλων, και ειδικότερα η διάσημη εξέγερση του Σπάρτακου, προσεγγίζονται για πρώτη φορά από μια άλλη σκοπιά, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας μέσα από την προσεκτική μελέτη των αντικειμενικών δεδομένων και των ιστορικών πηγών. Αναλύεται η κρίση της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας και οι δύο πρώτοι Δουλικοί πόλεμοι, ο θεσμός της δουλείας στη Ρωμαϊκή εποχή και η ζωή των μονομάχων και των λεγεωνάριων, ενώ περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η εξέγερση του Σπάρτακου και ο νικηφόρος για τη Ρώμη πόλεμος που ακολούθησε.
Το γλαφυρό κείμενο συνοδεύεται από αναλυτικούς χάρτες των επιχειρήσεων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που επιτρέπουν στον αναγνώστη να κατανοήσει σε βάθος τα δραματικά εκείνα γεγονότα της μεταβατικής Ρωμαϊκής περιόδου και να αντλήσει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με ένα ιστορικό ζήτημα που αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ
ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ
Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ
Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΠΙΑ ΟΔΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185018764
ΕκδότηςΓΝΩΜΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΣειράΟΙ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» 77
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2018
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις20x14
Κωδικός Πολιτείας5568-0075
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

takis ducati

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΛΙΑΝΑ
€77.00 €34.65
(-55%)
Κερδίζετε €42.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS