Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ // ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ

ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ

+
-
ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2925-0024
Τιμή Έκδοσης
€35.00
Τιμή Πολιτείας
€26.25
(-25%)
Κερδίζετε €8.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φίλε αναγνώστη,
Το έργο που κρατάς στα χέρια σου είναι προϊόν μιας μεγάλης προσπάθειας άνω των 15 ετών. Δεν είναι ένα βιβλίο που απλώς κάθεσαι στο γραφείο σου και το γράφεις. Είναι το αποτέλεσμα εξαντλητικής έρευνας στα αρχεία πολλών και διαφορετικών πηγών. Τα πρώτα έγγραφα αυτής της εργασίας τα κατέθεσα στο Δήμο Ανωγείων επί Δημαρχίας Νικολάου Ξυλούρη το 2004 (Αρ. Πρ. 219 ημ. 27-01-04 Φακ. Ν. 056 α). Στη συνέχεια, με μια σειρά δημοσιοποιήσεων ιστορικών εγγράφων μέσω της εφημερίδας Άνω Γη, θεωρώ ότι άνοιξα ένα παράθυρο στο μακρύ και σκοτεινό τούνελ της Ιστορίας των Ανωγείων.
Σήμερα με την εργασία αυτή ανοίγω και μια πόρτα για να εισχωρήσει περισσότερο φως στην ιστορία του χωριού μας. Η Ιστορία των Ανωγείων ανά τους αιώνες είναι πολυδιάστατη και δαιδαλώδης, και χρειάζεται τη συνδρομή πολλών, ώστε να φωτισθούν οι άγνωστες ακόμα πτυχές της. Η ιστορική έρευνα όμως συνεχίζεται και συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας.
Η προσπάθειά μου αυτή όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια γλυκιά περιπέτεια, ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να κερδίσω δηλαδή τη γνώση και την ποιότητα εκείνη που εμπνέει στον άνθρωπο ανώτερα ιδανικά και αξίες, τον καθιστά ενεργό και κοινωνικά χρήσιμο πολίτη, τον οδηγεί σε ποιοτικότερα επίπεδα σκέψης και δημιουργίας, και που, εν τέλει, αποτελούν τη βασική και ειδοποιό διαφορά του από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Για την πραγματοποίηση του έργου αυτού δεν εφείσθην κόπου, χρόνου και εξόδων, αλλά ούτε και προσωπικών και οικογενειακών μου στιγμών. Κύριο μέλημα και οδηγός μου ήταν να τηρήσω τους βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν ένα βιβλίο με ιστορικό περιεχόμενο: Την αντικειμενικότητα βάσει των υπαρχόντων ιστορικών πηγών, αλλά και την τεκμηρίωση με αναφορά στην πηγή των ιστορικών κειμένων. Αυστηρός κριτής στην προσπάθειά μου αυτή είναι το αναγνωστικό κοινό, που, με το αλάνθαστο ένστικτό του και την κριτική που ασκεί, επιβραβεύει, καταξιώνει ή απορρίπτει, αφού από τη βάσανο της κριτικής του ουδείς εξαιρείται. Και αλίμονο σε αυτόν που θα τολμήσει να παίξει με τη νοημοσύνη του.
Το έργο αυτό το αφιερώνω στα παιδιά μου, στη νέα γενιά των Ανωγείων, αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά που θα τύχει να το διαβάσουν και να εμπνευστούν από αυτό, προτρέποντάς τα ότι, ένας άνθρωπος με τα λίγα γράμματα που έμαθε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του, αλλά με εφόδιο τη συνεχή προσπάθεια και τον αγώνα του κατόρθωσε να αρθρώσει δημόσιο λόγο, προφορικό, αλλά προπαντός γραπτό, κοινωνικά αποδεκτό. Άλλωστε, η δημόσια διατύπωση θέσεων και απόψεων για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά κ.τ.λ., είναι εκείνη που χαρακτηρίζει την ποιότητα ενός ατόμου, το κατοχυρώνει και το αναδεικνύει ανάμεσα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Αφήνω, λοιπόν, ως παρακαταθήκη στα νέα παιδιά τη δύναμη της θέλησης, της προσπάθειας, τη δύναμη της ψυχής. Στη ζωή δεν υπάρχει δεν "μπορώ", υπάρχει "δε θέλω". Το κρίσιμο ζητούμενο είναι πού διοχετεύουμε τις δυνάμεις μας.
Με την εργασία μου αυτή δεν επιδιώκω να εισέλθω σε άγνωστες προς εμένα πτυχές της ιστορίας, όπως κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές αναλύσεις της εποχής, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση και βαθύτερη γνώση των θεμάτων αυτών. Φιλοδοξία μου είναι να μοιραστώ με τους αναγνώστες τις πληροφορίες που έχω συλλέξει και αφορούν στα Ανώγεια και στους Ανωγειανούς. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΑΝΩΓΕΙΑ. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ
Η δημιουργία και η πληθυσμιακή εξέλιξη των Ανωγείων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ (1182-1800)
α) Έγγραφα Ενετοκρατίας
β) Έγγραφα Τουρκοκρατίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
α) Απομνημονεύματα Γεωργίου Αναγνώστου (Βασιλείου) Σκουλά (Μπογκιόρνος)
β) Απομνημονεύματα Γεωργίου Δακανάλη (Ιατρού)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ'
ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Ετών 1899-1912. Τόμοι Α', Β', Γ' ανά έτος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε'
ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δημοσιεύσεις, άρθρα, ρεπορτάζ για τα Ανώγεια και τους Ανωγειανούς
Εργασίες και δημοσιεύσεις Ανωγειανών
α) 19ος Αιώνας
β) 20ός Αιώνας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ'
ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185024499
ΕκδότηςΜΥΣΤΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων446
Διαστάσεις30x21
Κωδικός Πολιτείας2925-0024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΙΚΑΣ
MAURIER DAPHNE. DU
€9.99 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.99
CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS