Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣ // Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1989

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1989

+
-
OKTEM KEREM
Κωδ. Πολιτείας: 1703-0090
Τιμή Έκδοσης
€22.40
Τιμή Πολιτείας
€15.68
(-30%)
Κερδίζετε €6.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο KEREM OKTEM ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ τη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, διερευνώντας σημαντικά ζητήματα όπως η σχέση ανάμεσα σε θρησκεία και κράτος, η κουρδική ταυτότητα, η σχέση της Τουρκίας με το Ισραήλ και η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ. Ευκολοδιάβαστο και διεξοδικό το "Η Τουρκία μετά το 1989: Οργισμένο έθνος" είναι το κατάλληλο βιβλίο να διαβάσει κανείς για την κατά τρόπο ακανόνιστο μεταμόρφωση της χώρας από μια στρατιωτική δικτατορία σε μια ώριμη, αν και ακόμα προβληματική, δημοκρατία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το βιβλίο αυτό αφορά την Τουρκία και την ταραχώδη πρόσφατη ιστορία της. Ασχολείται με πολιτικούς θεσμούς και ιδεολογίες, με κόμματα και πολιτικούς ηγέτες, με κοινωνικούς οργανισμούς και με άτομα που έχουν προσπαθήσει να διαχειριστούν μια εκπληκτικά περίπλοκη χώρα. Επιδιώκει να διαφωτίσει τον ρόλο του κράτους στην πολιτική ιστορία της χώρας και τον αποφασιστικό αντίκτυπο των μη εκλεγμένων "φυλάκων της δημοκρατίας" -την ανώτερη στρατιωτική διοίκηση, τους ανώτερους δικαστικούς και τη γραφειοκρατία- που διαμορφώνουν την πολιτική της Τουρκίας τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1950 και εξής. [...] Το "Η Τουρκία μετά το 1989: Οργισμένο έθνος" επίσης εξετάζει τις περιόδους της πολιτικής μεταρρύθμισης και της κοινωνικής αλλαγής και επιζητεί να καταλάβει τον αμφίσημο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαδικασίες που έχουν διαμορφώσει την Τουρκία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες». [KEREM OKTEM]
«Μια αξιοθαύμαστα σαφής και καλά τεκμηριωμένη αναφορά στην πρόσφατη ιστορία μιας περίπλοκης, γεμάτης συγκρούσεις και συναρπαστικής χώρας. Ο Oktem είναι ασυμβίβαστος σε ό,τι αφορά τη σκοτεινή όψη του πρόσφατου παρελθόντος της Τουρκίας, αλλά και επιχειρηματολογεί πειστικά σχετικά με το ότι οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές διαμορφώνουν μια νέα, εξωστρεφή χώρα, ικανή να παίξει σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται για μια χώρα που βρίσκεται, από διαφορετικές απόψεις, σε κρίσιμα σταυροδρόμια». (Margarte MacMillan - Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης)
«Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια ασυνήθιστα σαφή και καλά δομημένη αναφορά των εξελίξεων στην Τουρκία, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου». (Elisabeth Ozdalga - Σουηδικό Ινστιτούτο Ερευνών στην Κωνσταντινούπολη)
«Η διεξοδική ανάλυση του Kerem Oktem προσφέρει σημαντικές θεάσεις στη δύσκολη διαδικασία, στην οποία η Τουρκία εισήλθε μετά το 1980. Με την έξοχη γραφή του χαρτογραφεί προσεκτικά όλους τους δημόσιους λόγους και τις σημαντικές στιγμές-κλειδιά». (Fatma Muge Gocek - Πανεπιστήμιο Michigan)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα για την ελληνική έκδοση
Ευχαριστίες
Γενική επισκόπηση των πολιτικών κομμάτων στην Τουρκία
Σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Τουρκίας
Πρόλογος
Εισαγωγή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Αυτοκρατορία και έθνος πριν το 1980: το ύστερο οθωμανικό κράτος και η Τουρκική Δημοκρατία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Η εποχή Οζάλ: ρήξη, υπόσχεση και χαμένες ευκαιρίες (1980-91)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Η «χαμένη δεκαετία»: πόλεμοι, κρίσεις και αδύναμοι συνασπισμοί (1991-2002)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
Δικαιοσύνη και ανάπτυξη: «Ισλαμιστές Καλβινιστές» εναντίον κράτους φύλακα (2002-07)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
Ένα άλλο έθνος: οδεύοντας προς το παρόν (2007-10)
Υστερόγραφο
Πηγές
Ευρετήριο ονομάτων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTURKEY SINCE 1989: ANGRY NATION
ISBN139786185027414
ΕκδότηςΕΥΡΑΣΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων276
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΤΣΙΜΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΚΤΕΜ ΚΕΡΕΜ
Κωδικός Πολιτείας1703-0090
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
WELLS HERBERT-GEORGE
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS