Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

+
-
BROOK PETER
Κωδ. Πολιτείας: 2360-0128
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Άδειος Χώρος, "διαιρεί" το θεατρικό τοπίο, όπως το είδε ο Μπρουκ, σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους: το Νεκρό Θέατρο (το συμβατικό Θέατρο, που είναι γεμάτο στερεότυπα και ανικανοποίητο), το Ιερό Θέατρο (που επιδιώκει να ξαναβρεί την τελετουργική και πνευματική διάσταση της δραματικής τέχνης - το χώρο που εστίασαν την έρευνά τους ο Αρτώ και ο Γκροτόφσκι), το "Τραχύ" Θέατρο (το λαϊκό θέατρο που στέκεται απέναντι στο επιτηδευμένο, γεμάτο θόρυβο και δράση - τυπικά χαρακτηριστικά του Ελισαβετιανού Θεάτρου) και το Άμεσο Θέατρο, στο οποίο ο Μπρουκ προσδιορίζει τη δική του καριέρα - ένα δρόμο ανακάλυψης ενός ρευστού και συνεχώς μεταβαλλόμενου στυλ που εστιάζει στη χαρά της θεατρικής εμπειρίας. Αυτό που διαφοροποιεί το γράψιμο του Μπρουκ από πληθώρα κειμένων για το Θέατρο, είναι η εξαιρετική διαύγειά του.
Ο απαλός φωτισμός που ρίχνει στα τέσσερα είδη του Θεάτρου που μας παρουσιάζει είναι χαρισματικός, ο λόγος του έντιμος, φιλικός και αβίαστος και, αν και παθιασμένος με το θέμα, καταφέρνει να αποφύγει το διδακτισμό και το στόμφο - συνήθεις αδυναμίες σε πολλά παρόμοια κείμενα. Με τις ποιότητες αυτές, που άλλωστε βρίσκονται στον πυρήνα της προσέγγισής του, ο Μπρουκ, μας δείχνει πώς, το Θέατρο, ως ένας ζωντανός οργανισμός, αψηφά τους κανόνες, κατασκευάζει και καταστρέφει αυταπάτες και δημιουργεί εμπειρίες και αναμνήσεις "χαραγμένες" ανεξίτηλα στο σώμα του θεατρικού κοινού. Ο Άδειος Χώρος είναι κυρίως μια Δυνατότητα. Να συ-ζητήσουμε για το Θέατρο, να θεραπευτούμε από αυτό και να το θεραπεύσουμε... Το Θέατρο ως ανάγκη, ως εργαλείο και, όπως ο ίδιος ο Μπρουκ μας λέει, "ως ένας μεγεθυντικός φακός για να δούμε πιο καθαρά τις λεπτομέρειες της ζωής και των ανθρώπινων σχέσεων". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια συναρπαστική, απολαυστική, διαχρονική ανάλυση του Θεάτρου από το μεγάλο, νεωτεριστή σκηνοθέτη Πήτερ Μπρουκ" (Daily Telegraph)

Περιεχόμενα

- Το Νεκρό Θέατρο
- Το Ιερό Θέατρο
- Το "Τραχύ" Θέατρο
- Το Άμεσο Θέατρο
Παράρτημα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE EMPTY SPACE
ISBN139786185030056
ΕκδότηςΚΟΑΝ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΟΙΡΑΓΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΟΥΚ ΠΙΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2360-0128
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pampos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97
SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS