Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

+
-
HASEK JAROSLAV
Κωδ. Πολιτείας: 2378-0121
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στις αρχές του 1915, ο Γιαροσλάβ Χάσεκ επιστρατεύεται στο 91ο σύνταγμα πεζικού, και τον Απρίλιο του ίδιου έτους βρίσκεται κιόλας στο μέτωπο. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, δραπετεύει και κατατάσσεται στον Κόκκινο Στρατό. Αγωνίζεται με τους Ρώσους επαναστάτες και ζει από κοντά τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 1920, που επιστρέφει παράνομος στην πατρίδα του. Το 1921 δημοσιεύει στον τύπο μια σειρά από κείμενα με τίτλο: "Οι περιπέτειές μου στον Κόκκινο Στρατό". Πρόκειται για τις εμπειρίες του από τον εμφύλιο πόλεμο -πέρα για πέρα αληθινές- όπως τις έζησε σαν στρατιωτικός Διοικητής της πόλης Μπουγκούλμα, θέση, στην οποία τον είχε διορίσει ο Κόκκινος Στρατός. Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο και δεν λείπει απ' αυτή το γνωστό σατυρικό, χιουμοριστικό και ανατρεπτικό του χιούμορ. Τα σκίτσα του βιβλίου, όπως και του εξωφύλλου, ανήκουν στον μεγάλο ζωγράφο Γιόζεφ Λάντα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185042165
ΕκδότηςΚΟΡΟΝΤΖΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΟΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕικονογράφησηΛΑΝΤΑ ΓΙΟΖΕΦ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΣΕΚ ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ
Κωδικός Πολιτείας2378-0121
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giovand, fannie, pungus, mitsost, nickraptis33, Krvag, LEAVER, Nefeli Karapiperi, maria vouka, tanstil

Κριτικές για το προϊόν

[04/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
To βιβλίο 'Περιπέτειες στον Κόκκινο Στρατό', του Τσέχου Γιάροσλαβ Χάσεκ, αποτελεί μία από 'τα μέσα' περιγραφή της δράσης του Κόκκινου Στρατού, μετά την εκδήλωση του επαναστατικού συμβάντος τον Οκτώβριο του 1917 και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Με την 'λεπτή' και ενίοτε 'διεισδυτική' του ειρωνεία, ο Χάσεκ, όντας μέλος του περιώνυμου Κόκκινου Στρατού, και πιο συγκεκριμένα στρατιωτικός διοικητής της πόλης Μπουγκούλμα, προσδιορίζει γεγονότα και τους όρους εκδίπλωσης της Οκτωβριανής Επανάστασης ην εποχή του εμφυλίου πολέμου στη Ρωσία. Με μία γραφή αβίαστη, ο συγγραφέας 'μυεί' στους επαναστατικούς συμβολισμούς, εμπλέκεται σε μία 'χαώδη' καθημερινότητα η οποία φέρει 'πύργους' από διατάγματα και εντολές, διατάγματα που αναφέρονται σε μία ορατή και 'αόρατη' ιεραρχία, σε μία πρωτόλεια μορφή 'γραφειοκρατικοποίησης' πριν την κρατική-κομματική γραφειοκρατία. Ο Χάσεκ λαμβάνει και δίδει εντολές, στέκεται μετέωρος, σχεδόν 'τρομαγμένος' μπροστά στον 'πύργο' από χαρτιά, αναφέροντας τους τρόπους προσέγγισης του πληθυσμού της πόλης από την διοίκηση του Κόκκινου Στρατού, εκεί όπου ο αναγνώστης δύναται να 'ανακαλύψει' το υπόστρωμα του κυνισμού, καθώς και τις ιδιότητες εκείνες που χαρακτηρίζουν την λογοτεχνικότητα του Γιάροσλαβ Χάσεκ: την έκκεντρη ειρωνεία, την 'απροσποίητη' καταγραφή-γραφή, μία ιδιαίτερη 'συγγνωστή' αφέλεια που ενσκήπτει πάνω στη 'θύελλα' της ιστορίας, των γεγονότων που επι-καθόρισαν τον 'μακρύ' 20ο αιώνα. Στο κέντρο της προσοχής, ο διοικητής Χάσεκ δεν επικαλύπτει τον παρατηρητή και συγγραφέα Χάσεκ, ο οποίος, διαπερνώντας τα όρια της 'ιερότητας', ασκεί κριτική στην 'από τα πάνω' επιδίωξη επιβολής της επανάστασης, στην έκδοση επάλληλων στρατιωτικών διαταγμάτων και ημερησίων αναφορών, που προσιδιάζουν στη συγκρότηση ενός πλαισίου 'στρατιωτικοποίησης' της επανάστασης, ενέχοντας τα 'σπέρματα' μίας άλλης πορείας που ήδη χαράζεται.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS