Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΧ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ!

ΑΧ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ!

+
-
HAWKINS COLIN, HAWKINS JACQUI
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0103
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Έμμετρη διασκευή από τη στιχουργό των τραγουδιών της Λιλιπούπολης Μαριανίνα Κριεζή.
- Γάτα μου αγαπημένη γιατί είσαι μουτρωμένη;
- Δεν μ' αρέσει η ουρά μου ούτε το νιαούρισμά μου. Μοιάζω με χοντροπατάτα. Αχ, γιατί να είμαι γάτα!
Τρυφερότητα και χιούμορ πλημμυρίζουν τα στιχάκια της Μαριανίνας Κριεζή και μας ταξιδεύουν στην αθωότητα αλλά και στις αγωνίες της παιδικής ψυχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τα εικονογραφημένα βιβλία αφηγούνται ιστορίες στα μικρά παιδιά δημιουργώντας για αυτά κόσμους στους οποίους τα παιδιά επιστρέφουν ξανά και ξανά για να διασκεδάσουν αλλά και να αισθανθούν ηρεμία και ασφάλεια. Ο έμμετρος λόγος που έχει ούτως ή άλλως σκοπό την αισθητική ικανοποίηση όταν απευθύνεται στα παιδιά αποσκοπεί στην ψυχαγωγία αλλά και στην μάθηση. Τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά στον έμμετρο λόγο που άλλωστε βοηθά στο να μάθουν να μιλούν, να πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να μάθουν να διαβάζουν και ίσως το σημαντικότερο να νιώσουν οικειότητα και άνεση με τη γλώσσα με παιγνιώδη τρόπο. Στην περίπτωση τόσο του Εμμανουήλ Α. Μπακακούλη όσο και της Γάτας τα στιχάκια έχουν αποδοθεί με τρυφερότητα, ευφάνταστη διάθεση, γλωσσική καλαισθησία και πολύ χιούμορ. [...] Η ιστορία της Γάτας που ανικανοποίητη καθώς είναι παραπονιέται, γκρινιάζει κι αναζητά μια καλύτερη ταυτότητα είναι μια (πιο σύντομη) διαδρομή μέσα από στιχάκια που συντροφεύει τα παιδιά στη διαδικασία αποδοχής του εαυτού τους με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται: Τα βιβλία απευθύνονται σε πολύ μικρά παιδιά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα τα απολαύσουν τα μεγαλύτερα παιδάκια που θα τα διαβάζουν μόνα τους δοκιμάζοντας και παίζοντας με τον έμμετρο λόγο. Για ποιο λόγο θα τα αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά που αγαπούν ιδιαίτερα τα εικονογραφημένα βιβλία με έμμετρο κείμενο θα αγαπήσουν τα στιχάκια και θα τα εκλάβουν ως κάλεσμα για παιχνίδι γλωσσικό αλλά και σωματικό αφού διαβάζοντας τα ή και μαθαίνοντας ορισμένα από αυτά απέξω θα παίζουν και θα διασκεδάζουν χρησιμοποιώντας τον στίχο ως αφετηρία και τη δική τους φαντασία ως όχημα. Για ποιο λόγο να τα προτιμήσουν οι γονείς: Για να δώσουν στα μικρά παιδιά τη χαρά να κινητοποιηθούν γλωσσικά και συναισθηματικά από τα τρυφερά και γεμάτα φαντασία στιχάκια με τα οποία η Μαριανίνα Κριεζή απέδωσε τα πρωτότυπα κείμενα. Επιπλέον, θα προσφέρουν και στους ίδιους την απόλαυση να διαβάσουν μαζί με τα παιδιά τους ευφάνταστα και παιχνιδιάρικα κείμενα. Η ευγένεια και ο σεβασμός προς τον μικρό αναγνώστη τα χαρακτηρίζουν από το πρώτο γράμμα μέχρι το τελευταίο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 14/01/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WIZARD'S CAT
ISBN139786185048129
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων20
Διαστάσεις24x20
Προτεινόμενες ηλικίες3-6 ετών
ΜετάφρασηΚΡΙΕΖΗ ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ
ΕικονογράφησηHAWKINS COLIN, HAWKINS JACQUI
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΚΙΝΣ ΚΟΛΙΝ, ΧΟΚΙΝΣ ΖΑΚΙ
Κωδικός Πολιτείας0098-0103
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agoglossaki, VERA EFTICHIADOU

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agoglossaki

Κριτικές για το προϊόν

[11/04/2022] Demkoutsikou .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ωραίο βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση έχει χιούμορ και αναφέρετε στην αποδοχή του εαυτού μας. Η κόρη μου το αγάπησε έχει μέτρο στοίχο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
STUTELY RICHARD
€28.00 €11.20
(-60%)
Κερδίζετε €16.80
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
€72.00 €28.80
(-60%)
Κερδίζετε €43.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS