Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

GAIMAN NEIL
Κωδ. Πολιτείας: 8957-0009




Παρουσίαση

Σάσεξ, Αγγλία. Ένας μεσήλικας επιστρέφει για μία κηδεία στο μέρος όπου ζούσε όταν ήταν παιδί. Παρόλο που το παλιό του σπίτι δεν υπάρχει πια, κάτι τον οδηγεί στο αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου, όπου, όταν ήταν επτά ετών, συνάντησε ένα πολύ παράξενο κορίτσι, τη Λέτι Χέμπστοκ, τη μητέρα και τη γιαγιά της. Έχει χρόνια να σκεφτεί τη Λέτι, αλλά, καθώς κάθεται στη λιμνούλα (μια λιμνούλα που εκείνη έλεγε πως ήταν ωκεανός) πίσω απ' την ετοιμόρροπη αγροικία, κατακλύζεται από ξεχασμένες αναμνήσεις. Και το παρελθόν παραείναι παράξενο, τρομακτικό και επικίνδυνο για να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σ' ένα αγοράκι.
Σαράντα χρόνια νωρίτερα, ένας άντρας αυτοκτόνησε μέσα σ' ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σ' αυτό το αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου. Σαν το φυτίλι σ' ένα πυροτέχνημα, ο θάνατός του πυροδότησε μια βόμβα, που η έκρηξή της έφερε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το κακό άρχισε να τριγυρνάει ελεύθερο, πράγμα τρομακτικό και εντελώς ακατανόητο για ένα μικρό αγόρι. Και η Λέτι -μαγική, καθησυχαστική, σοφή για την ηλικία της- υποσχέθηκε να τον προστατέψει, με οποιοδήποτε κόστος.
Ένα πρωτοποριακό έργο από έναν μετρ του είδους του, "Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου" ξεδιπλώνεται με σπάνια ευαισθησία προς ό,τι μας κάνει ανθρώπινους, και φανερώνει τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να αποκαλύπτουν το κακό γύρω μας και εντός μας και να μας προστατεύουν απ' αυτό. Είναι ένας συνταρακτικός, τρομακτικός και ελεγειακός μύθος, λεπτοκαμωμένος όσο τα φτερά μιας πεταλούδας και απειλητικός όσο ένα μαχαίρι σ' ένα σκοτεινό στενό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η γραφή του είναι απλή αλλά ποιητική, ο κόσμος του παράξενος αλλά εντελώς πιστευτός - αν ήταν Νοτιοαμερικανός θα κατατάσσαμε αυτό το έργο του στον μαγικό ρεαλισμό αντί για τη λογοτεχνία του φανταστικού» (The Times)
«Είναι το πιο συγκινητικό βιβλίο που έχει γράψει ο Gaiman, ένα μυθιστόρημα που, μέσα από την οξυδερκή παρατήρηση της πραγματικότητας και το συναίσθημα, καταφέρνει να κάνει τα απόκοσμα στοιχεία του ακόμα πιο εντυπωσιακά και πειστικά» (Daily Telegraph)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE OCEAN AT THE END OF THE LANE
ISBN139786185049102
ΕκδότηςSΕΛΙΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΞΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΙΜΑΝ ΝΙΛ
Κωδικός Πολιτείας8957-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fryne, Undhippie, asd1982, Γιώργος Τ

Κριτικές για το προϊόν

[16/12/2022] Elenh chatz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρώτη φορά διαβάζω αυτόν τον συγγραφέα και δεν απογοητεύτηκα! Έχω διαβάσει πολλά του είδους και μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας γράφει γλαφυρά και περιγραφικά χωρίς πολύ λεπτομέρεια που να κουράζει και αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα σε τέτοια βιβλία. Πολύ ευχάριστο αν και θα προτιμούσα πιο σίγουρο τέλος!
[04/12/2020] tlsurfer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό βιβλίο και σε κρατάει να το διαβάσεις μέχρι τέλος. Όμως αφήνει πολλά πραγματα ανεξήγητα, τα οποία θα περίμενες να εξηγηθούν κάποια στιγμή μέσα στην ιστορία. Τελικά δεν εξηγούνται και αφήνουν μία απογοήτευση στο τέλος στον αναγνώστη κατά την άποψη μου.
[17/11/2015] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν μου άρεσε τόσο οσο το βιβλίο του νεκροταφείου, το μόνο άλλο βιβλίο του συγγραφέα που έχω διαβάσει. Ο άνθρωπος ειναι λογοτέχνης η γραφή του ειναι πολύ καλή και αρκετά ώριμη. Το βιβλίο είναι αρκετά αλληγορικό και περνάει εύστοχα μηνύματα όμως με έναν μάλλον ελαφρά έως και έντονα σκοτεινό τρόπο και με ένα ιδιαίτερο τρόπο που μπορεί να ενοχλήσει μερικούς οπως π.χ κάποιες απο τις ταινίες του Tim Burton. Στο δια ταύτα ενα μεσήλικας φτάνει στην άκρη ενώς αγρού σε μία λίμνη και εκεί ξεδιπλώνονται αναμνήσεις απο την παιδκή του ηλικία και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Η ιστορία του παιδιού ειναι άκρως φανταστική σε ενοχλητικό σημείο λες και ο συγγραφέας να έδωσε βαρύτητα περισσότερο στα μηνύματα που θέλει να περάσει παρά σε μία κάπως πιο ρεαλιστική ιστορία απο την οποία (ιστορία) προκύπτουν αρκετά ερωτήματα τα οποία μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ. Η πλοκή έχει μέσα μία η δύο σκηνές που μπορεί να φανούν πολύ ενοχλητικές και δεν μπορείς να αναρωτηθείς τι είδους νοσταλγία νοιώθει ο μεσήλικας πλέον αφηγητής για μια τέτοιου είδους παιδική ηλικία. Θα συμβούλευα όποιος θέλει να αρχίσει του συγκεκριμένο συγγραφέα να αρχίσει απο άλλα εργα του και όχι απο αυτό.
[17/01/2014] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα ωραίο, καλογραμμένο βιβλίο, που μου άφησε την ενοχλητική αίσθηση ενός κρυφού, πολύ πραγματικού φόβου. Από αυτά που μένουν στη μνήμη (και ξαναδιαβάζονται ευχάριστα).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS