Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΜΠΗΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ // Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΟΜΠΗΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

+
-
ΤΣΕΡΕΒΕΛΑΚΗΣ Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3160-0010
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο 1ος αιώνας π.Χ., στην Ρωμαϊκή ιστορία, κυριαρχείται από τις μορφές του Ιουλίου Καίσαρα και του Κικέρωνα. Υπάρχουν δεκάδες μονογραφίες και άρθρα που αναφέρονται σ' αυτούς και τα πεπραγμένα τους. Όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί η προσωπικότητα ενός Ρωμαίου ευγενούς που έζησε τον ίδιο αιώνα και που με τις πράξεις του επηρέασε και διαμόρφωσε τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις: πρόκειται για τον Γναίο Πομπήιο Μέγα (Gnaeus Pompeius Magnus). Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, το συγκεκριμένο βιβλίο καλύπτει ένα κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία που αναφέρεται στην Ρώμη και στην αριστοκρατία της. Ο Πομπήιος ο Μέγας ήταν προσωπικότητα ίσου ή και μεγαλύτερου μεγέθους από αυτήν του Ιουλίου Καίσαρα, αλλά δυστυχώς παραγκωνίσθηκε από την πολιτική ιστορία διότι είχε την κακή τύχη να νικηθεί στον Εμφύλιο Πόλεμο με τον Καίσαρα και να δολοφονηθεί με απεχθέστατο τρόπο. Έτσι, παρουσιάζεται εδώ η συνολική πορεία της ζωής του Πομπηίου μέσα στα δύσκολα χρόνια του 1ου αιώνα π.Χ.
Ο Πομπήιος υπήρξε θύμα των περιστάσεων είχε την ατυχία να εμπλακεί σε έναν πολιτικό κυκεώνα, όπου τελικά έχασε άδοξα την ζωή του. Οι έντονες πολιτικές διαμάχες του 1ου αιώνα π.Χ. αποσκοπούσαν στην επικράτηση της εξουσίας ενός ανδρός. Ο Πομπήιος αντέδρασε σφοδρά σ' αυτήν την προοπτική, γι' αυτό και αντιτάχθηκε στα κακόβουλα σχέδια του Ιουλίου Καίσαρα για την υπονόμευση και κατάργηση της Δημοκρατίας. Η σθεναρή στάση του Πομπηίου οδήγησε τα πράγματα στον Εμφύλιο Πόλεμο ο οποίος έληξε με την πλήρη καταστροφή του ίδιου και τον συνακόλουθο θάνατό του.
Η βιογραφία του Πομπηίου του Μεγάλου είναι μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η μεγάλη προσωπικότητα του Ρωμαίου αριστοκράτη. Είναι βέβαιο ότι ο βίος του αποτελεί ένα πρότυπο θάρρους και υψηλού ανδρικού ήθους μέσα σε έναν συνεχώς ευμετάβλητο και αβέβαιο κόσμο. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΝΑΙΟΣ ΠΟΜΠΗΙΟΣ ΣΤΡΑΒΩΝ
ΠΟΜΠΗΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΣ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185053420
ΕκδότηςΟΣΤΡΙΑ
ΣειράΔΟΚΙΜΙΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων140
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3160-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

patrikjack

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

patrikjack

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βίοι ελάσσονες
MICHON PIERRE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS