Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

(ΜΕ ΘΗΚΗ) Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ // ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, 1904 (ΔΕΡΜΑΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΦΕΡΜΟΥΑΡ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 1461-0065




Παρουσίαση

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία έχει ως στόχο και αποστολή της τη διάδοση του λόγου του Θεού -τόσο στο πρωτότυπο κείμενο στο οποίο έχει αποτυπωθεί όσο και σε σύγχρονη νεοελληνική μετάφραση- στον ελλαδικό και γενικότερα στον ελληνόφωνο χώρο. Πιστή σε αυτή την αποστολή της, που απορρέει και από το καταστατικό της αλλά και από την ακράδαντη πίστη των μελών που τη διακονούν, προβαίνει με έγκριση και ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην παρούσα έκδοση, η οποία αναπαράγει, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις και οι εξ αυτών μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης (συνεχούς κειμένου και Εκλογαδίου), το Πατριαρχικό κείμενο του 1904 με τις διορθώσεις της επανέκδοσης του 1912.
Το Πατριαρχικό κείμενο στηρίζεται σε ένα σεβαστό αριθμό βυζαντινών χειρογράφων που αποτελούν πολύτιμο πολιτισμικό θησαυρό της Εκκλησίας, η οποία τον διαφύλαξε στη λειτουργική της παράδοση ερμηνευμένο σε πλήθος πατερικών έργων «εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» (Εφε 4:12), αλλά και για τη διάδοσή του σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει τον λόγο του Χριστού και των Αποστόλων. Κατά την επανέκδοση του κειμένου αυτού από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία έγιναν σ' αυτό ορισμένες βελτιώσεις, τεχνικής κυρίως φύσεως, προκειμένου να διορθωθούν τυπογραφικά ή άλλα αβλεπτήματα παλαιότερων εκδόσεων. Την ευθύνη για τις επεμβάσεις αυτές είχε ο διεθνώς διακεκριμένος σε θέματα κριτικής του κειμένου της Καινής Διαθήκης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Ιωάννης Καραβιδόπουλος.
Το εύχρηστο σχήμα της παρούσας έκδοσης δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή τον ζωοποιό λόγο του Θεού, ώστε με εύκολο τρόπο είτε να βρίσκει απαντήσεις στα δικά του υπαρξιακά ερωτήματα -αφού, όπως επισημαίνει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, χωρίς την ανάγνωση των θείων Γραφών «δεν είναι δννατή η σωτηρία του ανθρώπου» (PG 48,993) -είτε να είναι πάντοτε έτοιμος να δώσει τη σωστή απάντηση σε όλους όσοι του ζητούν να τους δικαιολογήσει τη χριστιανική ελπίδα του (πρβλ 1Πε 3:15). (Ελληνική Βιβλική Εταιρία, Αθήνα 2019, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α'
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β'
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α'
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β'
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α'
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β'
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΙΑΚΩΒΟΥ
Α' ΠΕΤΡΟΥ
Β' ΠΕΤΡΟΥ
Α' ΙΩΑΝΝΟΥ
Β' ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ' ΙΩΑΝΝΟΥ
ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185078478
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων744
Διαστάσεις12x9
Κωδικός Πολιτείας1461-0065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
€11.13 €5.01
(-55%)
Κερδίζετε €6.12
Η ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
BOSSET P. C.. DE
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS