Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΛΑΙΔΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΕΣ // ΕΞΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΛΑΙΔΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΕΣ

ΕΞΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
BARBERO ALESSANDRO
Κωδ. Πολιτείας: 6422-0076
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-10%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο καλόγερος Σαλιμπένε της Πάρμας, ο Φραγκισκανός που γνώρισε πάπες και αυτοκράτορες, επισκόπους και ιεροκήρυκες και έχει για τον καθένα να διηγηθεί ανέκδοτα, κακόβουλες φήμες και κουτσομπολιά. Ο Ντίνο Κομπάνι, ο έμπορος της Φλωρεντίας που έζησε αυτοπροσώπως τις πολιτικές αναταράξεις ενός δήμου διχασμένου εξαιτίας των συγκρούσεων την εποχή του Δάντη. Ο Ζαν ντε Ζουανβίλ, ο ευγενής ιππότης που συνόδευσε τον Λουδοβίκο τον Άγιο στη Ζ' Σταυροφορία, ψύχραιμος μάρτυρας θυσιών, ηρωικών και δειλών πράξεων. Η Αικατερίνη της Σιένας, που μιλούσε με τον Θεό και τα φλογερά της γράμματα έκαναν πάπες και καρδινάλιους να τρέμουν. Η Κριστίν ντε Πιζάν (στην πραγματικότητα λεγόταν Κριστίνα ντα Πιζάνο), η πρώτη γυναίκα που αντιλήφθηκε τον εαυτό της ως κατ' επάγγελμα συγγραφέα, κέρδιζε τα προς το ζειν και έγινε διάσημη γράφοντας βιβλία. Η Ζαν ντ' Αρκ, που διοίκησε έναν στρατό ντυμένη ως άνδρας και πλήρωσε με τη ζωή της αυτήν την πρόκληση έναντι των κανόνων της εποχής της.
Είναι δυνατό να συναντήσουμε άνδρες και γυναίκες του Μεσαίωνα, να τους ακούσουμε να μιλούν για πολύ και να μάθουμε να τους γνωρίζουμε; Είναι, αν έχουν αφήσει γραπτές μαρτυρίες, στις οποίες να έχουν βάλει μεγάλο μέρος του εαυτού τους. Είναι η περίπτωση των πέντε από τα έξι πρόσωπα της ιστορίας μας. Για την έκτη, τη Ζαν ντ' Αρκ, που ήταν αναλφάβητη ή σχεδόν, διαθέτουμε εξίσου τα λόγια της, χάρη στη δίκη της οποίας υπήρξε θύμα και πρωταγωνίστρια.
Μετά το πετυχημένο βιβλίο "Ιεροί Πόλεμοι: Σταυροφορίες & Τζιχάντ", ο διακεκριμένος Ιταλός ακαδημαϊκός Alessandro Barbero με το "Γυναίκες. Λαίδες. Έμποροι & Ιππότες: Έξι μεσαιωνικές ιστορίες" μας ανοίγει ένα παράθυρο στον μυστηριώδη κόσμο του Μεσαίωνα, με τον οποίο, σήμερα έχουμε αρκετά κοινά αλλά και πολλές διαφορές. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του Ιταλού ιστορικού και συγγραφέα που μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ο μοναχός
Ο έμπορος
Ο ιππότης
Αικατερίνη της Σιένας
Κριστίν ντε Πιζάν
Ιωάννα της Λωραίνης (Ζαν ντ' Αρκ)
Αντί συμπεράσματος
Λεπτομέρειες
ISBN139786185088682
ΕκδότηςHISTORICAL QUEST
ΣειράΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων282
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΜΠΕΡΟ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ
Κωδικός Πολιτείας6422-0076
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ
JONES STEVE
€7.84 €2.74
(-65%)
Κερδίζετε €5.10
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€15.00 €3.75
(-75%)
Κερδίζετε €11.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS