Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΤΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

+
-
ΛΥΓΙΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9215-0031
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€9.60
(-20%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Έξω η νύχτα έμοιαζε να μην ήθελε να τελειώσει. Ένας αγέρας έτρεχε ορμητικός πάνω απ' τη σκοτεινή θάλασσα αφήνοντας γύρω ένα απόκοσμο βουητό, κι εγώ -αμήχανος, σκεπτικός, αναποφάσιστος- έβλεπα πίσω απ' το τεχνητό χαμόγελο των ηδονιζόμενων συμποσιαστών το μειδίαμα του Σωκράτη, και μέσα στο ακόρεστο βλέμμα τους τη διαπεραστική ματιά του ιδιαίτατου εκείνου ανθρώπου, που μέσα σε λίγες μέρες μού είχε έμμεσα -μα συγχρόνως τόσο άμεσα κι επίμονα- θέσει τόσα ερωτηματικά, όσα δεν είχαν συστηματικά διατυπώσει οι περίφημοι δάσκαλοί μου επί είκοσι περίπου χρόνια. Ήταν πια επιτακτική η ανάγκη να κάνω κάτι. Απ' το επόμενο κιόλας πρωινό θα επιχειρούσα με μεγαλύτερη προσπάθεια να τον συναντήσω. Ήταν ο μόνος τρόπος να πετύχω την απαραίτητη ειρήνευση μέσα μου, ν' αποφασίσω τι πραγματικά ήθελα, να κατανοήσω αν οι πατρικές συμβουλές δεν ήταν παρά αυστηρές εντολές".
Αθήνα, 5ος αιώνας π.Χ. Ο Αριστόβουλος, ένας νεαρός αριστοκράτης, επηρεάζεται από τις ιδέες του Σωκράτη και αρχίζει να αμφισβητεί αντιλήψεις που ήταν βαθιά ριζωμένες μέσα του. Με φόντο μια πόλη που ρημάζει εξαιτίας του πολυετούς Πελοποννησιακού πολέμου, ο Αριστόβουλος ετοιμάζεται να δώσει τη δική του μάχη. Τη μάχη ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185097295
ΕκδότηςΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x13
ΕπιμέλειαΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κωδικός Πολιτείας9215-0031
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

theoma7

Κριτικές για το προϊόν

[19/01/2018] theoma7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Η αφήγηση είναι πολύ καλή και ελκύει τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας μας μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο στην Αρχαία Ελλάδα, όπου εξελίσσεται το έργο και παραθέτει πολλά στοιχεία για την ζωή του Σωκράτη και των αρχαίων Αθηναίων, καθώς και άλλα ιστορικά για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ο οποίος διαδραματίζεται παράλληλα με την αφήγηση. Ακόμα, διατυπώνονται διαχρονικές φιλοσοφικές ανησυχίες και προβληματισμοί, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στο έργο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
€8.62 €3.45
(-60%)
Κερδίζετε €5.17
ΜΙΑ ΖΩΗ
SVEVO ITALO
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS