Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ // ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΔΕΥΤΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4607-0153




Παρουσίαση

Η άτακτη αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Τραπεζούντα προκαλεί πανικό, κι έτσι η οικογένεια του γνωστού μεγαλέμπορου σιτηρών και καπνών Λάμπου Κυριακίδη αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη κακήν-κακώς.
Η εγγονή του Λάμπου, η Πινίτσα, έχει δύο μικρά παιδιά και μπροστά στον φόβο του αφανισμού, αποφασίζει να αφήσει το ολίγων μηνών αγοράκι της στον Τούρκο υπηρέτη, τον Χασάν, με την ελπίδα ότι αργότερα θα επιστρέψει να το πάρει. Η οικογένεια μοιράζεται, άλλοι έρχονται στην Ελλάδα και άλλοι περνούν στη Γεωργία. Η μοιρασμένη οικογένεια Κυριακίδη περνά πολλές δοκιμασίες εδώ κι εκεί. Στην Ελλάδα η κατάσταση μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι άθλια, αλλά και στη Ρωσία τα δεινά που περνούν οι μειονότητες από το νέο καθεστώς δεν είναι λίγα. Στην Ελλάδα έχει φτάσει η Πινίτσα με το δυόμισι χρονών κοριτσάκι της και η γιαγιά Θεοφρονία, ενώ στη Ρωσία, ο γυιός της οικογένειας, ο Ιεροκλής, με την οικογένειά του. Ο πόνος για το μωρό που έμεινε πίσω, αγιάτρευτος, αξεπέραστος, αλλά έπρεπε να αγωνιστούν, να ζήσουν, με το όραμα πάντα να επιστρέψουν να το βρουν και να το πάρουν.
Από τα χρώματα και τα αρώματα της Τραπεζούντας ως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κατερίνης, της Νέας Σάντας, τις περιπέτειες στο Σοχούμι, την εξορία στον Καύκασο, την αναγκαστική μετανάστευση στο Μόναχο και το λυτρωτικό ταξίδι της επιστροφής.
Η πορεία στο άγνωστο για την οικογένεια του μεγαλέμπορου σιτηρών Λάμπου Κυριακίδη, είναι μια ιστορία μέσα στην πραγματική ιστορία, που θα σας συναρπάσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185104511
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ
Κωδικός Πολιτείας4607-0153
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΘΕΣΜΟΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ [Καθηγητής]
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
Ο WARREN BUFFETT
SIMMONS RICHARD
€23.00 €10.35
(-55%)
Κερδίζετε €12.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS