Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ // ΚΛΙΜΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟ

Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

ΚΛΙΜΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

+
-
HARPER KYLE
Κωδ. Πολιτείας: 1300-0265
Τιμή Έκδοσης
€29.68
Τιμή Πολιτείας
€20.78
(-30%)
Κερδίζετε €8.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια νέα, μνημειώδη εξιστόρηση ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία: της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Μοίρα της Ρώμης είναι η πρώτη μελέτη η οποία εξετάζει τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν η κλιματική αλλαγή, οι λοιμώδεις νόσοι και οι πανδημίες στην κατάρρευση του ρωμαϊκού κράτους - μια ιστορία θριάμβου της φύσης απέναντι στην ανθρώπινη φιλοδοξία.
Ο Κάιλ Χάρπερ μεταφέρει τους αναγνώστες από το απόγειο της Ρώμης, κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., όταν η αυτοκρατορία έμοιαζε με ανίκητη υπερδύναμη, έως την παρακμή και τη διάλυσή της τον 7ο αιώνα, αναλύοντας κρίσιμες καμπές και αθέατες παραμέτρους που σφράγισαν ανεξίτηλα τη διαδρομή αυτή. Συνυφαίνοντας μια μεγάλη ιστορική αφήγηση με τις τελευταίες εξελίξεις στην κλιματική επιστήμη και τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις της γενετικής, ο συγγραφέας δείχνει πώς η μοίρα της Ρώμης κρίθηκε όχι μόνο από αυτοκράτορες, στρατιώτες και βαρβάρους, αλλά και από ηφαιστειακές εκρήξεις, ηλιακούς κύκλους, κλιματικές αστάθειες και ολέθρια μικρόβια, ιούς και βακτήρια.
Το βιβλίο, ένας οξυδερκής στοχασμός για τη μύχια σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον, περιγράφει με συναρπαστικό τρόπο πώς ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της ιστορίας ήρθε αντιμέτωπος με τη σωρευτική βία της φύσης, αντέχοντας για αιώνες αλλά τελικά υποκύπτοντας. Το παράδειγμα της Ρώμης είναι μια επίκαιρη υπενθύμιση ότι η κλιματική αλλαγή και η μικροβιακή εξέλιξη έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας με τρόπους αναπάντεχους και καθοριστικούς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Γραμμένο με μαστοριά και συχνά με μπρίο, ένα βιβλίο ιστορίας που έχει κάτι από την αίσθηση ενός μεγάλου έργου δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας". (Tom Holland, BBC History Magazine)
"Ένα έργο μεγάλης ευρυμάθειας και συνθετικού πνεύματος. Η επίκαιρη μελέτη του Χάρπερ παρέχει μια ανατριχιαστική προειδοποίηση από την ιστορία για την "τρομερή, μυστηριώδη δύναμη της φύσης"". (P. D. Smith, The Guardian)
"Λαμπρά γραμμένο, μεγαλεπήβολο αλλά και τρυφερό συγχρόνως, ένα πραγματικά σπουδαίο βιβλίο ιστορίας". (Peter Brown, ιστορικός)
"Ο Κάιλ Χάρπερ είναι ένας Γκίμπον του 21ου αιώνα. Σε αυτό το πολύ σημαντικό βιβλίο, αποκαλύπτει το μεγάλο μάθημα που μας διδάσκει σήμερα η παρακμή και η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: ότι η ανθρωπότητα μπορεί να χαλιναγωγήσει τη φύση, αλλά ποτέ δεν μπορεί να τη νικήσει". (Ian Morris, ιστορικός)

Περιεχόμενα

Κατάλογος χαρτών
Χρονολόγιο
Πρόλογος: Ο θρίαμβος της φύσης
Περιβάλλον και αυτοκρατορία
Η πιο ευτυχισμένη εποχή
Η εκδίκηση του Απόλλωνα
Τα γηρατειά του κόσμου
Ο γοργός τροχός της Τύχης
Η ληνός του θυμού
Η μέρα της Κρίσης
Επίλογος: Ο θρίαμβος της ανθρωπότητας;
Ευχαριστίες
Παραρτήματα
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FATE OF ROME: CLIMATE, DISEASE AND THE END OF AN EMPIRE
ISBN139786185118778
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
Σειρά21ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2022
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΡΠΕΡ ΚΑΙΛ
Κωδικός Πολιτείας1300-0265
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

peparthe

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
FINKEL CAROLINE
€27.75 €13.88
(-50%)
Κερδίζετε €13.87
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS