Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

WALKABOUT // ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

WALKABOUT

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗΣ ΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1616-0050




Παρουσίαση

"Κάθε κύμα είναι διαφορετικό. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση λήθης, ξαφνικά όλη η ζωή σου είναι αυτό το μακρύ απλωμένο κύμα, στέκεσαι χωρίς παρελθόν, όλα στο μυαλό σου έχουν γίνει άυλα, ρευστά. Τίποτα δεν έχει σημασία, παρά το κύμα και η στιγμή".
Αυστραλία 2007. Ένα μακρύ ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, η χαμηλόφωνη προσδοκία ενός ξεκινήματος, η πολύωρη πτήση στο κενό. Το τοπίο προφανώς εξωτικό: φοίνικες, έρημοι και αχανείς παραλίες, Αβορίγινες και χίπικα κοινόβια, αστικές γειτονιές με σπίτια σε παράταξη στρατιωτική. Ο αφηγητής, στροβιλιζόμενος σ' ένα τζετ λαγκ που προεκτείνεται στο διηνεκές, θα παρασυρθεί σ' ένα αέναο walkabout, μια περιπλάνηση στην εσωτερική του γεωγραφία, γεμάτη από άγνωστα τοπόσημα και μυστικές, αόρατες πόλεις. Με το τραύμα της γλώσσας πάντα ανοιχτό, ο ήρωας του βιβλίου παγώνει, αγωνίζεται, κουράζεται, ελπίζει και συνεχώς μεταμορφώνεται, μένοντας πάντα ο ίδιος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η γραφή του Τάκη Κατσαμπάνη μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στην εξομολόγηση και τη μυθοπλασία σχεδόν σε κάθε της λέξη. Είναι αυτή η ευεργετική διαφάνεια κάποιων συγγραφέων που μας αφήνουν να δούμε τον πραγματικό κόσμο μέσα από το βίωμα της προσωπικής τους εμπειρίας. Σαν να κοιτάμε γύρω μας κρατώντας ένα χοντρό γυαλί στα μάτια. Όλα μοιάζουν λίγο απατηλά. Όπως στις ταινίες του κινηματογράφου, κάτι μας παρασέρνει. Walkabout". (Χρήστος Χρυσόπουλος)

"Ξέραμε ότι πολλά σύγχρονα κείμενα δεν είναι κλειστά τώρα συνειδητοποιούμε όλο και πιο πολύ ότι μπορεί να μην είναι καν μονότροπα αφηγηματικά, να μην είναι καν συνεκτικά, να μην αποτελούν ένα αρραγές σύνολο αλληλοσυμπλεκόμενων σκηνών. Πλέον πολλοί -και ο Τ. Κατσαμπάνης ανάμεσά τους- γράφουν συνδέοντας την υπόθεση με το σχόλιο, το βίωμα με την εξομολόγηση, την ιστορία με το δοκίμιο, σε μια υβριδικότητα που καταστρατηγεί την αφήγηση ως showing και υιοθετεί το telling ως αναγκαίο συνοδό στην απόδοση του νοήματος και στην μετάγγιση των αισθημάτων.
Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο ενός φερέλπιδος συγγραφέα." (ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, bookpress.gr, 11/10/2017)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185128197
ΕκδότηςΕΞΑΡΧΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2017
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις20x13
Κωδικός Πολιτείας1616-0050
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DIGIAKON

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS