Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 1821-1833 // ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ Τ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 1821-1833

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕΝ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 1833 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΙΣΑ ΜΕΤΑ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΟΣΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

+
-
ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7044-0095
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€12.00
(-20%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση είναι μια επέτειος ορόσημο και προσκλητήριο. Μας προσκαλεί να θυμηθούμε, να διαβάσουμε, να στοχαστούμε, να μετουσιώσουμε τη συγκίνηση σε γνώση και τη γνώση σε κριτικό και αυτοκριτικό λόγο. Για να ανταποκριθεί στο προφανές χρέος του, να τιμήσει τον Αγώνα με τρόπο παιδευτικό, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αποφάσισε να εκδώσει, στη σειρά "Κείμενα Μνήμης" και με την ευθύνη της επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, δυσεύρετα απομνημονεύματα/ημερολόγια αγωνιστών και ιστοριογραφήματα του 19ου αιώνα που επικεντρώνονται στην Επανάσταση.
Ο πρώτος τόμος της σειράς ήταν τα Απομνημονεύματα της δευτέρας πολιορκίας του Μεσολογγίου του Αρτέμιου Ν. Μίχου (επιμέλεια: Μαρία Ευθυμίου, Βαγγέλης Σαράφης), ενώ ο δεύτερος τα Απομνημονεύματα πολεμικά του Χριστόφορου Περραιβού (επιμέλεια: Στέφανος Παπαγεωργίου).
Ο ανά χείρας τόμος, τρίτος της σειράς, που εκδίδεται με την επιμέλεια του Νίκου Θεοτοκά και του Διονύση Τζάκη, είναι η Ιστορία του τακτικού στρατού του Χρήστου Σ. Βυζάντιου. Ο συγγραφέας υπογράφει το έργο του ως αξιωματικός του πεζικού της γραμμής, το αφιερώνει δε "εις αίδιον μνήμην" του Δημητρίου Υψηλάντη, "αοιδίμου προμάχου και γενναίου στρατάρχου, θεμελιωτού τε του τακτικού στρατού της Ελλάδος". Γεννημένος το 1804 στην Κωνσταντινούπολη, ο Βυζάντιος ήρθε νεαρότατος στην επαναστατημένη Ελλάδα, το 1823. Πολέμησε στο Ναύπλιο, στην Κάρυστο, στο Χαϊδάρι, στην Ακρόπολη, στη Χίο και αλλού - πάντοτε ως μέλος του νεοσύστατου ολιγάριθμου τακτικού στρατού. Στην εξαιρετικής σημασίας μαρτυρία του, δεν μειώνει τη συμβολή των ατάκτων στον Αγώνα ώστε, πλαγίως, να δικαιώσει το Τακτικό και την προσωπική του θητεία στις τάξεις του. Δεν είναι αυτό το μέλημά του. Πίστευε ωστόσο ακράδαντα ότι μόνον ένας "ωργανισμένος" στρατός θα μπορούσε να υπηρετήσει την εθνική ιδέα. (Παντελής Μπουκάλας, Διευθυντής της σειράς "Κείμενα Μνήμης")

Περιεχόμενα

Επιμέλεια έκδοσης: Ξένια Ζώη, Στρατής Μπουρνάζος
Επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Θεοτοκάς, Διονύσης Τζάκης
Λεπτομέρειες
ISBN139786185154530
ΕκδότηςΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣειράΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΗΣ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΖΩΗ ΞΕΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας7044-0095
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€60.00 €24.00
(-60%)
Κερδίζετε €36.00
ΕΓΩ, Ο ΣΕΡ (+CD)
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS