Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ

+
-
ΣΤΑΘΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Κωδ. Πολιτείας: 2449-0154
Τιμή Έκδοσης
€13.01
Τιμή Πολιτείας
€9.11
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι είναι η Χρυσή Αυγή; Ένα νεοφασιστικό κόμμα, που μάλιστα ντρέπεται να το ομολογήσει και δηλώνει απλώς εθνικιστικό - απ' το "καλό στο καλύτερο" δηλαδή, διότι οι εθνικιστές στον τόπο αυτόν, όπως και σε άλλες πατρίδες, υπήρξαν ή προδότες που συνεργάσθηκαν στην Κατοχή με τους ναζί ή προκάλεσαν καταστροφές, όπως την Κυπριακή τραγωδία, ή κατέλυσαν τη δημοκρατία, όπως επί Χούντας.
Παρά ταύτα, ισχυρίζονται ότι έχουν σχέση με τον πατριωτισμό. Έχουν τόση σχέση, όση έχουν και με τα ελληνικά γράμματα ανελλήνιστοι και τρισβάρβαροι. Επικαλούνται την ελληνική ιστορία, την οποίαν αγνοούν εντελώς, και δίνουν στα ανθρώπινα ένα νόημα μισάνθρωπο και ανθρωποφαγικό.
Παριστάνουν ότι είναι αντικαπιταλιστές, ενώ έχουν αποδειχθεί η σωτηρία του καπιταλισμού όποτε αυτός κινδύνευσε από τα λαϊκά κινήματα, όπως στον Μεσοπόλεμο στην Ευρώπη, όπως αργότερα στην Ινδονησία ή στη Χιλή και παντού αλλού.
Οι "υπεράνθρωποι" αυτοί είναι οι επίγονοι των τεράτων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και επί των ημερών μας, είναι το εργαλείο των καπιταλιστών για να αφαιρούν μία μία τις λαϊκές κατακτήσεις. Απόδειξη η στροφή των ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς τα δεξιά και τα ακροδεξιά. Διότι ο φασισμός υπάρχει διττός: υπάρχει ο φασισμός των πεζοδρομίων, υπάρχει και ο φασισμός των σαλονιών.
Ο φασισμός των πεζοδρομίων είναι το φόβητρο (μην τυχόν πάρει την εξουσία) που επισείει ο φασισμός των σαλονιών (για να κυβερνά όλο και πιο πολύ όπως ο φασισμός των πεζοδρομίων). Ο κινηματικός φασισμός στη Γαλλία, φέρ' ειπείν, χρησιμοποιείται για να πηγαίνει η όποια αστική κυβέρνηση όλο και πιο δεξιά, καθώς και για να ωθείται η κοινωνία προς την ίδια κατεύθυνση. Ενώ σε άλλες χώρες ο φασισμός των σαλονιών συγκυβερνά ήδη με τον φασισμό των πεζοδρομίων.
Με έναν λόγο, οι αστικές δημοκρατίες φθείρονται και εκφασίζονται - αν όχι στους τύπους, πάντως στην ουσία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185156190
ΕκδότηςΚΨΜ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων122
Διαστάσεις29x24
Κωδικός Πολιτείας2449-0154
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giomala

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS