Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ - ΤΟ ΑΖΩΤΟ

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ - ΤΟ ΑΖΩΤΟ

+
-
OBALDIA RENE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 6014-0061
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-30%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι εκδόσεις Εύμαρος, ο μεταφραστής Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης και η συγγραφέας Μαρία Κυριάκη συστήνουν στο ελληνικό κοινό τον Γάλλο Ακαδημαϊκό Ρενέ ντε Ομπαλντιά.
Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο μονόπρακτα του Ρενέ ντε Ομπαλντιά, δύο ευφυείς μαύρες κωμωδίες με στοιχεία του θεάτρου του παράλογου που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.
Ο Αείμνηστος είναι ένα εξαιρετικό δείγμα μαύρης κωμωδίας με στοιχεία του θεάτρου του παραλόγου, ένα μικρό μονόπρακτο για δύο γυναίκες ηθοποιούς. Η ανατρεπτική αυτή μαύρη κωμωδία διατηρεί τη φρεσκάδα της αποκτώντας μια διαχρονική ποιότητα, εξ αιτίας της εκκεντρικής διαχείρισης του ερωτικού πόθου, ο οποίος εμφανίζεται όχι σαν μια ηδονική απόλαυση που απελευθερώνει τις φυσικές ορμές, αλλά σαν μια "μηχανή" ολέθρου με έντονο το σαδιστικό χαρακτήρα. Ο Ρενέ ντε Ομπαλντιά παίζει στον Αείμνηστο με την επικίνδυνη ανεμελιά ενός παιδιού που ταυτίζεται με τον χρόνο.
Το Άζωτο είναι μια μονόπρακτη μαύρη κωμωδία στην οποία ανιχνεύουμε όλα τα αγαπημένα σημεία αναφοράς του συγγραφέα, τον σαρκαστικό σχολιασμό, την απρόβλεπτη και διαρκή λεκτική ανατροπή, τις παροιμίες, τους συμβολισμούς. Ο τίτλος του έργου, Το Άζωτο, είναι μια σαφής αναφορά στη χημική ουσία με τις πολλαπλές κι αντιφατικής φύσης, ιδιότητες. Το Άζωτο, κατά τον ήρωα του έργου, είναι η αιτία κάθε ανθρωπίνου επιτεύγματος και αν δεν υπήρχε, θα είχε επικρατήσει η αναρχία. Το έργο φέρνει αντιμέτωπο το άτομο-βρέφος με τον ενήλικο εαυτό του, ο οποίος δολοφονεί και δολοφονείται σε έναν πόλεμο χωρίς νόημα επιχειρώντας μάταια να επιβιώσει, αφού ακόμα κι αν επιστρέφει στο σπίτι του ζωντανός, δεν είναι παρά ένας υπνοβάτης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE DEFUNT - L' AZOTE
ISBN139786185162573
ΕκδότηςΕΥΜΑΡΟΣ
ΣειράΘΕΑΤΡΟ 7
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις18x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΜΠΑΛΝΤΙΑ ΡΕΝΕ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας6014-0061
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ
LORIDAN-IVENS MARCELINE
€6.90 €2.07
(-70%)
Κερδίζετε €4.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS