Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

+
-
HADDAD HUBERT
Κωδ. Πολιτείας: 4622-0016
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάπου στην Υπεριορδανία, ανάμεσα στην Πράσινη Γραμμή και τη "Ζώνη Ασφαλείας", σε μια ενέδρα ένοπλων ανταρτών, ο νεοσύλλεκτος του ισραηλινού στρατού, Τσαμ, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται αιχμάλωτος. Τα γεγονότα που ακολουθούν καταιγιστικά τον οδηγούν στο σπίτι μιας τυφλής Παλαιστίνιας χήρας και της κόρης της, της Φαλαστίν. Από τη μια η απροσδόκητη ομοιότητά του με τον αγνοούμενο αδελφό της, τον Νεσίμ, και από την άλλη η ανθρωπιά, και ο έρωτας, που βρίσκει στη φροντίδα της ο Τσαμ, στήνουν τον περιπετειώδη καμβά αυτού του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος.
Ο Hubert Haddad με την αδρή, και στιγμές ποιητική, γραφή του καταφέρνει να φωτίσει τα βαθύτερα ανθρώπινα αίτια αυτής της αγιάτρευτης πληγής που παραμένει έως σήμερα η Μέση Ανατολή.
Η Φαλαστίν και ο Τσαμ: οι δυο όψεις, τόσο διαφορετικές και τόσο όμοιες, μιας αληθινής σύγχρονης τραγωδίας με όλη τη φρίκη και τον παραλογισμό της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το μυθιστόρημα του Χαντάντ είναι ωδή στη συμφιλίωση και στην ειρήνη: δύο παλαιστίνιες γυναίκες θα περιθάλψουν τον ήρωα, που για ένα διάστημα μεταβατικό θα ζήσει στη Χεβρώνα, ανάμεσα στην Πράσινη Γραμμή και στη "ζώνη ασφαλείας" [...] Η Φαλαστίν (με άλλα λόγια: η Παλαιστίνη) βλέπει στο πρόσωπο του Τσαμ τον χαμένο της αδελφό. Ο Τσαμ την ερωτεύεται. Η σχέση των δύο είναι η σχέση δύο παρόντων/απόντων που κατά σύμπτωσιν συναντώνται σε συγκεκριμένο ιστορικό χρόνο, συνθέτοντας μιαν υπερ-πολιτική, οικουμενική παραβολή. [...] Στo πλαίσιo της μυθιστορηματικής πραγματικότητας, τα πάντα είναι υποκείμενα σε ανατροπή: αυτή είναι η αρετή της γραφής του Χαντάντ. Επιπλέον, το θέμα των "ταυτοτήτων" που θίγει το βιβλίο αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο. Στη σφαίρα της διανόησης, η διαδικασία δόμησης των ταυτοτήτων αποτελεί μείζον ζήτημα για τα γαλλικά γράμματα. (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 12/6/2017)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPALESTINE
ISBN139786185173234
ΕκδότηςUTOPIA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2017
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΕΞΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΑΝΤ ΙΜΠΕΡ
Κωδικός Πολιτείας4622-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΘΕΣΜΟΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ [Καθηγητής]
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS