Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ // ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

+
-
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΤΖΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1595-0075
Τιμή Έκδοσης
€46.00
Τιμή Πολιτείας
€34.50
(-25%)
Κερδίζετε €11.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι μελέτες που συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο σηματοδοτούν τα ίχνη μιας μακρόχρονης διαδρομής στο χώρο μελέτης της ανάγνωσης, της λογοτεχνίας και της διδακτικής της, και στοχεύουν στη διερεύνηση του πεδίου της λογοτεχνίας, ως σημαίνοντος αισθητικού και μορφωτικού αγαθού, αλλά και στη μελέτη της διδακτικής της λογοτεχνίας ως ακαδημαϊκού αντικειμένου.
Η λογοτεχνία καταδεικνύει την ιδιαίτερη γλωσσική και πολιτισμική φυσιογνωμία ενός λαού, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ενεργητικής συμμετοχής των ανθρώπων στη διαδικασία της γνώσης, ως κοινότητας αναγνωστών και ερμηνευτών διευρύνει τον ορίζοντα των εμπειριών και το βάθος της ευαισθησίας τους οξύνει το γλωσσικό αισθητήριο και το αισθητικό τους κριτήριο, ενώ αναπτύσσει τη φαντασία και την κριτική-ερμηνευτική τους ικανότητα. Κυρίως, όμως, η λογοτεχνία καθιστά τους αναγνώστες ικανούς να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα στις πολυειδείς όψεις και εκδοχές της, και να παίρνουν κριτική θέση απέναντι σε ζητήματα της ατομικής και της κοινωνικής ζωής.
Τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου αναφέρονται στην ανάγνωση, μελέτη και διδακτική αξιοποίηση της λογοτεχνίας στη σύμπραξή της με την εικόνα, καθώς και του ολοκληρωμένου λογοτεχνικού βιβλίου, εικονογραφημένου και μη, στο Δημοτικό Σχολείο. Παρουσιάζονται πολυποίκιλες δυνατότητες που προσφέρει η διδακτική επεξεργασία και η πολύτροπη αναγνωστική προσέγγιση της λογοτεχνίας, καθώς και παιχνίδια και διδακτικομαθησιακές δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης των μαθητών-αναγνωστών και αλληλεπίδρασής τους με τη λογοτεχνία.
Διανύοντας τον 21ο αιώνα, με τις αναρίθμητες ρήξεις και μεταβολές, την πτώση των αξιών, τη γενικευμένη ανασφάλεια και τη γενικότερη ρευστότητα της κοινωνικής πραγματικότητας, αναντίρρητα μέλημά μας (πρέπει να) είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να γίνουν καλοί και συστηματικοί αναγνώστες της λογοτεχνίας και, μέσω αυτής αλλά και της κατάλληλης διδακτικής διαμεσολάβησης, να απαλλαγούν σταδιακά από προκαταλήψεις και στερεότυπες ιδέες, να οξύνουν την κριτική τους σκέψη και να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Η λογοτεχνία μπορεί, αποτελεσματικά, να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους, να εμπλουτίσουν τη σκέψη και την αγάπη τους για το Καλό και το Ωραίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
- ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
- ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Εικόνες
Λεπτομέρειες
ISBN139786185177041
ΕκδότηςΕΠΤΑΛΟΦΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων910
Διαστάσεις24x18
Κωδικός Πολιτείας1595-0075
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Charakopoulos Christos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Charakopoulos Christos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS