Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ( ΤΣΟΥΡΕΑΣ )

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ

+
-
ΑΙΣΧΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4326-0033
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου είναι ένας ύμνος της Δικαιοσύνης, που στηρίζεται στον ηθικό νόμο. Οι «Ευμενίδες» καταργούν την αυτοδικία και επιβάλουν την κρατική Δικαιοσύνη. Παραμερίζουν τις επάρσεις και τις άνομες πράξεις. Επιβάλλουν το «μέτρο» που πρέπει να είναι ο χρυσός κανόνας.
Ο Αισχύλος με τις «Ευμενίδες» του συνιστά στους Αθηναίους πολίτες να σέβονται τον Άρειο Πάγο, του οποίου τα δικαστικά έργα συνδέονταν στενά με τη λατρεία των Ευμενίδων. Έπειτα αποτρέπει τους Αθηναίους να μεταθέσουν τις φονικές δίκες απ' τον Άρειο Πάγο στα δικαστήρια των Ηλιαστών.
Στις «Ευμενίδες» του Αισχύλου συγκρούονται οι Ερινύες, τα σκοτεινά και καταχθόνια πνεύματα του μίσους και της αντεκδίκησης με τον Απόλλωνα, που συμβολίζει τον φωτισμένο νου και τον πολιτισμό. Οι Ερινύες εκπροσωπούν την πρωτόγονη και βάρβαρη περίοδο της ζωής του ανθρώπινου γένους. Αντίθετα, ο Απόλλωνας εκπροσωπεί την πολιτισμένη ζωή που αντικαθιστά την εκδίκηση με την εξιλέωση, και τον εξαγνισμό του φονιά, Γι' αυτό ο Απόλλωνας στέλνει τον μητροκτόνο Ορέστη στην Αθήνα για να κριθεί για τη μητροκτονία του. Η θεά Αθηνά, ως προστάτιδα της Αθήνας, υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δικαστεί ο μητροκτόνος Ορέστης. Ορίζει ως κριτές (δικαστές) τους ανθρώπους (τους δίκαιους Αθηναίους πολίτες), όχι τους θεούς. Δεν ορίζει έναν άνθρωπο - τον άρχοντα - που μπορεί να κρίνει - υποκειμενικά και αυθαίρετα, αλλά προτείνει τη συγκρότηση ολόκληρου δικαστηρίου, και όχι ενός απλού δικαστηρίου, αλλά ενός ορκωτού και εκλεγμένου απ' τον αθηναϊκό λαό δικαστηρίου. Τότε η Αθήνα εδραίωνε τους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας, όπου ο λαός ασκούσε άμεσα τη δικαιοσύνη. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή στον Αισχύλο
Αισχύλου Ευμενίδες
ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ
Πρόλογος (στ. 1-139)
Πάροδος (στ. 140-178)
Πρώτο Επεισόδιο (στ. 179-275)
Επιπάροδος (στ. 244-275)
Δεύτερο Επεισόδιο (στ. 276-396)
Τρίτο Επεισόδιο (στ. 397-489)
Δεύτερο Στάσιμο (στ. 490-565)
Τέταρτο Επεισόδιο (στ. 566-1047)
Κριτικές απόψεις στις Ευμενίδες του Αισχύλου
Λεπτομέρειες
ISBN139786185187514
ΕκδότηςΤΣΟΥΡΕΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων218
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΤΣΟΥΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕπιμέλειαΤΣΟΥΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας4326-0033
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS