Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ // ΣΥΡΡΑΦΗ ΣΚΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΙΟΝΤΟΡ Ν

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

ΣΥΡΡΑΦΗ ΣΚΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ

+
-
ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0066
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Παρ' όλη τη μεγάλη επιτυχία του έργου που τον καθιερώνει ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Ρωσίας, παρ' όλο τον πλούτο των ιδεών και το εύρος των προβληματισμών, παρ' όλη την πρωτόγνωρη ποικιλία των χαρακτήρων και τη χαρτογράφηση του ψυχισμού τους, ο Ντοστογιέφσκι δεν νιώθει ότι έχει εξαντλήσει το θέμα. Η περίοδος της Σιβηρίας έχει αφήσει τόσο ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή του, που στο εξής σ' όλα του τα έργα (με εξαίρεση ίσως τον Ηλίθιο) το δίπολο Αμαρτία-Τιμωρία θα κατέχει δεσπόζουσα θέση.
Αυτός ακριβώς είναι κι ο πυρήνας της παρούσας διασκευής. Να ακολουθήσουμε το νήμα που τόσο περίτεχνα ξετυλίγει ο συγγραφέας σε κάθε έργο του και συνδέει άλλοτε υπόγεια άλλοτε πιο φανερά τα πρόσωπα που φέρουν το βάρος είτε της Αμαρτίας είτε της Τιμωρίας. Να φωτίσουμε την καθοδική πορεία του στην άβυσσο της ανθρώπινης ύπαρξης που προοδευτικά κορυφώνεται: απ' τη δολοφονία μιας γριάς τοκογλύφου στη δολοφονία ενός αθώου παιδιού και, τέλος, στον "φόνο" του ίδιου του Θεού. Απ' την τιμωρία του νόμου στην τιμωρία της θρησκείας μέχρι την παρουσία του ίδιου του Διαβόλου.
"Το μελλοντικό μου μυθιστόρημα..." έγραφε ο Ντοστογιέφσκι σ' ένα γράμμα του "...θα απαιτήσει πολύχρονη εργασία. Είναι ένα μυθιστόρημα που θα αποτελείται από μια σειρά από νουβέλες. Θα φέρει τον τίτλο "Ο βίος ενός Μεγάλου Αμαρτωλού..." Όπως ξέρουμε, το πλάνο αυτό δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει. Τον πρόλαβε ο θάνατος. Το τελευταίο του -και σημαντικότερο- μυθιστόρημα "Οι Αδερφοί Καραμάζοφ" αποτελούν το πρώτο μέρος του έργου αυτού. Με αφορμή κι έμπνευση λοιπόν απ' τον τίτλο του απραγματοποίητου πλάνου του Ντοστογιέφσκι, θελήσαμε μέσω του θεάτρου να δώσουμε ένα ψήγμα της ανεπανάληπτης Διανοίας του. Αν το εγχείρημα αυτό λειτουργήσει ως ερέθισμα για την περαιτέρω ενασχόληση με το έργο του συγγραφέα, τότε θα έχει επιτελέσει τον σκοπό του. (Απόσπασμα από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185191573
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x17
ΕπιμέλειαΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας7308-0066
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑΣ
EARLE PETER
€24.38 €12.19
(-50%)
Κερδίζετε €12.19
ΚΑΤΙΝΑ ΜΠΕΛΟ
ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS