Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ // ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 7279-0055
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Θεός είναι το πρώτο και αυτονόητο κέντρο στο οποίο στοχεύουν τα βέλη των Περσών ποιητών. Συνομιλούν μαζί Του σε τόνο φιλικό, αλλά και διακηρύσσουν με επισημότητα την αφοσίωσή τους στον κόσμο. Το ζητούμενο γι' αυτούς τους ποιητές δεν είναι η απογυμωμένη από κάθε αίσθηση ένωση με την αφηρημένη, υπερκόσμια πραγματικότητα του ουράνιου βασιλείου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ποιήματα αμιγώς ερωτικά. Με ποιήματα που εξυμνούν τη φύση και το σώμα. Την όμορφη αιθρία που αποκαλούμε τόσο ζωή όσο και θάνατο. Έτσι, το αληθινό χαμένο κέντρο των ποιημάτων αυτών είναι ο έρωτας, ο έρωτας που μας ενοικεί όλους, πέραν του καλού και του κακού, συντρίβοντας με τις λυρικές του επικλήσεις τις σκοτεινές δυνάμεις της φθαρτότητας.
Ο σουφισμός που θεωρείται ακόμα και σήμερα κατά κάποιον τρόπο η ιερή γλώσσα για τους αιρετικούς μουσουλμάνους, έγινε παράδοση, όχι μόνον στον περσικό κόσμο αλλά και στον αραβικό. Μέσα στο έδαφος της Μικράς Ασίας, από το οποίο προέκυψαν τόσοι φιλόσοφοι, αλλά και μετά τη χριστιανική εποχή τόσοι θεολόγοι και τόσοι αιρετικοί, δεν είναι να θαυμάζει κανείς ότι από εκεί προέκυψαν οι σουφικές σέκτες και τα δερβισικά τάγματα με πολλούς ποιητές και μάλιστα στην περσική γλώσσα. Η διερεύνηση των ανακλάσεων του σουφισμού στον χώρο της ποιητικής τέχνης, βοηθάει στη βαθύτερη κατανόηση της τεράστιας προσφοράς του ελληνισμού, καθώς η ανάδυση της περσικής πνευματικότητας είναι αξεχώριστη από την κληρονομιά του αρχαίου πνεύματος και την παρακαταθήκη των Ελληνοσύρων ορθοδόξων χριστιανών.
Το ανθολόγιο αυτό μεταφέρει στη γλώσσα μας λίγους αλλά εκλεκτούς καρπούς του μυστικού τραγουδιού σημαντικών εκπροσώπων της κλασικής περιόδου της περσικής ποίησης (10ος-14ος αιώνας). (ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΛΑΚΟΣ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185202415
ΕκδότηςΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων116
Διαστάσεις22x15
ΜετάφρασηΔΕΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΖΗΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας7279-0055
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
FEUERBACH LUDWIG
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS