Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ // ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΣΑΜΠΕΤΑΙ ΗΛΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2195-0135




Παρουσίαση

Το βιβλίο Ιουδαίοι και Έλληνες - Διαχρονικοί διαλογισμοί περιέχει Ιουδαϊκά μελετήματα βασισμένα στην Βιβλική και Ταλμουδική ερμηνευτική παράδοση. Παράλληλα παρακολουθεί και αναλύει την διαχρονική πνευματική συνομιλία ανάμεσα στους Ιουδαίους και τους Έλληνες, οι οποίοι θεμελίωσαν το πνευματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο του επονομαζόμενου σήμερα Δυτικού Πολιτισμού. Οι Ιουδαίοι και οι Έλληνες είδαν καθένας τον εαυτό τους ως ξεχωριστό και πρωτοπόρο έθνος ανάμεσα στα άλλα έθνη της οικουμένης. Από την στιγμή που πρωτογνωρίστηκαν την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου, οι δύο αυτοί λαοί συναντώνται και συνομιλούν αδιάκοπα μέσω της φιλοσοφίας και της θεολογίας ως φορείς πρωτοποριακών πνευματικών ρευμάτων. Οι δύο μεγάλες πολιτισμικές παραδόσεις, η Ιουδαϊκή και η Ελληνική, δεν καταργούν η μία την άλλη· αντιθέτως, εμπλουτίζουν και οδηγούν η μία την άλλη σε πλουσιότερα βάθη.
Η έκδοση αυτή αποτελεί πρωτότυπη συμβολή στην ελληνική βιβλιογραφία των ιουδαιοελληνικών πολιτισμικών σχέσεων δεδομένου ότι για πρώτη ίσως φορά τόσο συστηματικά και τεκμηριωμένα, με νηφαλιότητα και με σεβασμό και προς τις δύο παραδόσεις, γίνεται η προσέγγιση του θέματος από την θεολογική και ιστορική σκοπιά ενός Έλληνα Ραββίνου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
- ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ
- ΒΙΒΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ
- ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ
- ΒΙΒΛΙΚΟΙ ΙΔΙΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Παράρτημα
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139786185209063
ΕκδότηςΚΑΠΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων462
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΜΙΣΔΡΑΧΗ-ΚΑΠΟΝ ΡΑΧΗΛ
Κωδικός Πολιτείας2195-0135
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS