Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
1922 ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

1922 ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

+
-
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΚΩΣΤΑΣ [Διδάκτωρ Ιστορίας]
Κωδ. Πολιτείας: 2195-0199
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€11.25
(-25%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κατά πόσο οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούσαν την εμπλοκή της Ελλάδος στην Μικρά Ασία; Ποιες ήσαν οι συνέπειες για την Ελλάδα από την διαπάλη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Μικρά Ασία; Ποιες οι ευθύνες του Ελευθερίου Βενιζέλου στις καίριες επιλογές και ποια είναι η άλλη όψη των διπλωματικών του επιτυχιών; Υπήρξε όντως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 μεταβολή πορείας ως προς το Μικρασιατικό Ζήτημα στην ελληνική κυβερνητική πολιτική, όπως και στην στάση των Δυνάμεων έναντι της Ελλάδος; Ποιος ήταν ο ρόλος του βασιλέως Κωνσταντίνου και ποια η έκταση της ευθύνης των κυβερνήσεων της αντιβενιζελικής παράταξης στην έκβαση της τραγωδίας;
Έναν αιώνα μετά την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδος στην Μικρά Ασία -και εις πείσμα πλειάδος στιβαρών ιστορικών έργων για την Μικρασιατική Καταστροφή- εξακολουθεί να επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη η μονόπλευρη και μεροληπτική εικόνα που επί δεκαετίες επέβαλλαν πολιτικές συγκυρίες και προσωπικές σκοπιμότητες, εικόνα την οποία σήμερα έχει πλήρως ανασκευάσει η ιστορική έρευνα. Το ανά χείρας πόνημα, στηριζόμενο στην εγχώρια και στην διεθνή βιβλιογραφία, επιχειρεί να δώσει περιεκτικές απαντήσεις σε βασικά ζητήματα του Μικρασιατικού, επιθυμώντας να συμβάλει στην επικράτηση μιας νηφάλιας ενατένισης των συγκλονιστικών γεγονότων που πραγματεύεται, απαλλαγμένης από ψυχοσυναισθηματική φόρτιση και εμπαθείς αντιπαραθέσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ι. ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΙΙ. Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ
ΙΙΙ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
IV. Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185209711
ΕκδότηςΚΑΠΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x15
ΕπιμέλειαΧΑΡΟΚΟΠΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2195-0199
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giannisatha87, Charalampos Tsitsopoulos, Α.Πα.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

theotsi1, Α.Πα.

Κριτικές για το προϊόν

[08/12/2023] Aris0978.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Βασιλική οπτικη της περιοδου που δειχνει τις ευθυνες του Βενιζελου,Αγγλιας αλλα κυριως των Αντιβενιζελικων. Ειναι η αλλη οπτικη το αντιθετο των Βενιζελικων,συμπληρωνει την βενιζελικη οπτικη για καποιον που θελει να δει ΟΛΗ την εικονα. Ενω τεκμηριωνει αριστα τις οποιες ευθυνες των αντιβενιζελικων και βενιζελικων, Αγγλιας, δεν κανει το ιδιο για τις ευθυνες του Μεταξα που επεισε τον Βασιλια να μην παει στην Καλλιπολη το 1915 και δεν το αναλυει το συγκεριμενο γεγονος αρκετα.
[25/04/2021] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική μελέτη που ανατρέπει πολλά δεδομένα και περιέχει πλήθος στοιχείων. Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί την μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού και ο συγγραφέας με βάση τις πηγές "δείχνει" τους υπεύθυνους. Αγγλία, Βενιζέλος οι βασικοί ένοχοι και δευτερευόντως ο Κωνσταντίνος, με ντοκουμέντα που είναι αδύνατον να αμφισβητηθούν. Παράλληλα, ο συγγραφέας αναφέρεται και στο ρόλο του Ιωάννη Μεταξά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS