Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ. ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2195-0202
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€19.08
(-25%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Καλογεράκι του Μυστρά, που υπογράφεται από τη Μαρία Μομφεράτου και είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο περιοδικό Παιδική Ζωή (1927-1931), είναι η ιστορία ενός μικρού πεντάρφανου αγοριού το οποίο ο Αρματολός παππούς του εμπιστεύεται στη στοργική φροντίδα δυο καλογραιών, στο μοναστήρι της Παντάνασσας στον Μυστρά. Η ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται από την αυγή της Επανάστασης μέχρι την ημέρα που αποβιβάζεται ο Όθων στο Ναύπλιο. Παρακολουθώντας τη ζωή του παιδιού που μεγαλώνει ντυμένο με το ράσο του καλόγερου, ο μικρός αλλά και ο ενήλικος αναγνώστης παίρνει πρώτα απ' όλα μια γεύση γι' αυτό που υπήρξε ο Μυστράς από την εποχή της Φραγκοκρατίας και των Παλαιολόγων και κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, για να φτάσει να παρακολουθήσει, συχνά με κομμένη την ανάσα, την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, να συναντήσει τον Δημήτριο Υψηλάντη στη μάχη των Μύλων ή ν' ακούσει τους κανονιοβολισμούς της ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στο φόντο, είναι ένα αγόρι που ανδρώνεται και ανταμώνει τους πολεμιστές, προτού δεχθεί τη βοήθεια του φιλέλληνα Γερμανού καθηγητή Μύλλερ, προκειμένου να σπουδάσει στο Μόναχο και να επιστρέψει με το ίδιο καράβι που φέρνει τον πρώτο βασιλιά της Ελλάδας στο Ναύπλιο, για να υπηρετήσει την πατρίδα του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πώς όμως ένα κείμενο που γράφτηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα για να διαπαιδαγωγήσει, αλλά οπωσδήποτε και να διασκεδάσει τα παιδιά εκείνης της εποχής μπορεί να αφορά τα σημερινά παιδιά; Η παλαίμαχος δημοσιογράφος Κατερίνα Δασκαλάκη, ειδική γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων, αξιοποίησε την προσωπική της εμπειρία με το κείμενο και την ιστορία του, το επιμελήθηκε προσεκτικά και ουσιαστικά το μετέγραψε σε γλώσσα σύγχρονη που «μιλά» στους αναγνώστες τώρα και στο μέλλον». (Ελένη Κορόβηλα, bookpress.gr, 28/04/2021)

Περιεχόμενα

-ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ
-ΜΑΡΙΑ ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ
-Η «ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΗ» ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ»
(Μια εξομολόγηση σε πρώτο πρόσωπο αντί Προλόγου)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
-ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
-ΣΥΝΤΟΜΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
-ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

Μεταγλώττιση-επιμέλεια: Δασκαλάκη Κατερίνα
Λεπτομέρειες
ISBN139786185209766
ΕκδότηςΚΑΠΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις29x21
ΕπιμέλειαΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2195-0202
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS