Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BEST OF ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ// ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ

BEST OF ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 8101-0640
Τιμή Πολιτείας
€5.53




Παρουσίαση

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη χτισμένη στο νερό, με τα κανάλια να σχηματίζουν συνοικίες, ενώ το πολεοδομικό σχέδιο από ψηλά θυμίζει ιστό αράχνης. Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Άμστελ και Άι, αποτελεί τμήμα της κλειστής Θάλασσας Μάρκερ, ενώ επικοινωνεί μέσω καναλιού με τη Βόρεια Θάλασσα. Η πόλη "κινείται" πάνω σε 90 τεχνητές νησίδες και 1539 γέφυρες.
Η Ολλανδία άκμασε ιδιαίτερα τον 17ο αιώνα, και το Άμστερνταμ αναπτύχθηκε την ίδια περίοδο, με τη δημιουργία των ημικυκλικών καναλιών, που κατασκευάστηκαν πάνω στο αρχικό μικρό ψαροχώρι του 1200. Φράγματα φτιάχτηκαν, τμήματα επιχωματώθηκαν και με τον καιρό, υπέροχα αρχοντικά χτίστηκαν, καθώς το εμπόριο και η ναυτική παράδοση αναπτύχθηκαν κατακόρυφα. Η Ολλανδία απέκτησε αποικίες σε όλο τον κόσμο και το Άμστερνταμ έγινε μια μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη, έχοντας θέσει τη βάση ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου.
Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της σύγχρονης πόλης δεν ξεπερνούν τους 1.000.000 κατοίκους, ενώ μαζί με τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή ο αριθμός τους φτάνει περίπου τα 2.500.000 κατοίκους. Το Άμστερνταμ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα της δυτικής Ευρώπης. Σε αυτό ζουν άνθρωποι από πολλές εθνικότητες του κόσμου και συνυπάρχουν ειρηνικά, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με καινοτομίες στον χώρο των επιστημών και των τεχνών. Στο σημείο αυτό, αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς μόνο από τους ολλανδούς καλλιτέχνες που επηρέασαν παγκοσμίως τις Τέχνες: Ρέμπραντ, Βερμέερ, Βαν Γκογκ κ.α. Αξιόλογη επίσης η αναφορά ότι στην Ολλανδία συναντάμε 100 μνημεία που υπάγονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Δημοφιλής προορισμός για όλες τις ηλικίες, περισσότερο όμως έλκει τους νεότερους τουρίστες, λόγω της έντονης βραδινής ζωής. Φημίζεται για την πληθώρα των μουσείων της (τουλάχιστον 80) αλλά και της σημαντικότητάς τους, τον οικολογικό τρόπο διαβίωσης, το πράσινο τοπίο, τα αμέτρητα ποδήλατα, τα πάρκα, τις διάσημες μπίρες και καφέ. Ένας καλός και οικονομικός τρόπος περιήγησης στα αξιοθέατα της πόλης είναι η χρήση τουριστικών καρτών, που παρέχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις στους επισκέπτες. Το Άμστερνταμ διαθέτει εθνικές και διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις, μετρό, αστικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορειακές γραμμές, πλοιάρια και ποδήλατα. Το αεροδρόμιο απέχει από το κέντρο της πόλης, περίπου είκοσι λεπτά με το τρένο. Παρά το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, θα βρείτε άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης ξενοδοχεία τόσο στο κέντρο, όσο και σε πιο ήσυχες συνοικίες, λίγο πιο έξω από αυτό.
Μην ξεχάσετε στα αναμνηστικά σας να συμπεριλάβετε τα ξύλινα παραδοσιακά ξυλοπάπουτσα (τα αντρικά hogeklompen και τα γυναικεία tripklompen) και τις τουλίπες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185211394
ΕκδότηςORAMA - NAKAS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Διαστάσεις21x10
Κωδικός Πολιτείας8101-0640
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 8 ΤΟΜΟΙ)
ΝΟΝΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ
€130.38 €65.19
(-50%)
Κερδίζετε €65.19
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS