Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΒΑΝ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ (ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ / ΣΕΙΡΑ)

ΙΒΑΝ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ

+
-
BULGAKOV MIKHAIL
Κωδ. Πολιτείας: 9000-0046
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€7.15
(-25%)
Κερδίζετε €2.39


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ δημιουργών που πέρασαν μέσα από το καμίνι όλων των γεγονότων που συγκλόνισαν την Ρωσία κατά τα πρώτα πενήντα χρόνια του 20ου αιώνα.
Ταλαντούχος, παραγωγικός, ακαταπόνητος, έγραφε διαρκώς πεζά και θεατρικά έργα, επιφυλλίδες και διηγήματα, κληροδοτώντας μας ένα τεράστιο πανόραμα εικόνων, ηρώων, ιδεών για την εποχή του.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ δεν είναι ότι κατέγραψε μόνο την εποχή του, αλλά ότι πρόβλεψε και το μέλλον, περιγράφοντας τον ζόφο και την απελπισία του ανθρώπου, ο οποίος μέσα στην περιδίνηση της ιστορίας βρίσκεται αιχμάλωτος του ολο-κληρωτισμού.
Αριστοκράτης του πνεύματος και εργάτης της γραφής ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ αφιέρωσε τη ζωή του στη ρωσική λογοτεχνία και δραματουργία, είχε όμως το θλιβερό προνόμιο να δει τα έργα του να απαγορεύονται και τα μυθιστορήματά του να καταχωνιάζονται στα συρτάρια των κρατικών εκδόσεων λογοτεχνίας. Η ιστορία άργησε πολύ να τον δικαιώσει, πράγμα που ήρθε πολλές δεκαετίες μετά το θάνατό του, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τελευταίας του συζύγου, αλλά και των λίγων πιστών μυημένων στο έργο του επιμελητές και κριτικούς.
Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζει και αυτός ο μικρός κύκλος θεατρικών έργων, τα οποία μπορεί στην εποχή τους να κατατάχτηκαν στην κατηγορία του Φανταστικού, στην πραγματικότητα όμως αποτελούν μεγάλες ψηφίδες μίας άλλης ολοκληρωμένης προσέγγισης που στις μέρες μας αποκαλείται λογοτεχνίας της Αντι-ουτοπίας.
"Το διαμέρισμα της Ζόγιας", μαζί με τα έργα του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν, του Αντρέι Πλατόνοφ, του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, του Αλεξέι Τολστόι κ.ά. αποτελούν μία πολύτιμη παρακαταθήκη της γενιάς των λογοτεχνών των δεκαετιών του 1920 και 1930, η οποία συνεχίζει τις μεγάλες παραδόσεις της ρωσικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Προλόγισμα για την ιστορία του κειμένου
Ιβάν Βασίλιεβιτς
Λεπτομέρειες
ISBN139786185220372
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ S@MIZDΑT
ΣειράΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2019
Αριθμός σελίδων86
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας9000-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS