Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΘΥΣΙΑ

Η ΘΥΣΙΑ

+
-
ΓΚΙΜΠΙΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3000-0334
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€9.54
(-10%)
Κερδίζετε €1.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια εποχή που ο θάνατος δεν υπάρχει πια, οι άνθρωποι δεν έχουν παρά να αξιοποιήσουν τον απεριόριστο χρόνο που διαθέτουν για να εκπληρώσουν όλες τις επιθυμίες τους πάνω στη γη, ενώ ο κόσμος μεταμορφώνεται σ' έναν κήπο των επίγειων απολαύσεων. Ο Αδάμ Μακρόπουλος είναι ένας απ' αυτούς τους ευλογημένους ανθρώπους που ανήκουν στο τυχερό γένος των αθάνατων. Έχοντας, βέβαια, την ευτυχία να ζήσει για περίπου μισή χιλιετία, στο τέλος τού απέμεινε μόνο μία επιθυμία που δεν έχει εκπληρώσει: να πεθάνει. Διοικητικές λεπτομέρειες, σουρεαλιστικές περιπέτειες και μοιραίες παρεξηγήσεις μπαίνουν διαρκώς εμπόδιο στην προσπάθεια του ήρωα ν' ανοίξει τις πύλες της εξόδου απ' τη ζωή. Μέχρι που συναντά την Περσεφόνη, η οποία, με την αγνότητα, την υπευθυνότητα και την αγάπη της, θα του αλλάξει γνώμη και θα του αποδείξει πως, τελικά, η ζωή έχει νόημα. Μήπως, όμως, τότε να είναι πολύ αργά; Ή μήπως πολύ νωρίς, ώστε να πειστεί ο Αδάμ Μακρόπουλος πως, για να πεθάνει κανείς, θα πρέπει πρώτα να έχει ζήσει αληθινά; Με έντονα τα στοιχεία της μαύρης κωμωδίας και της αριστοφανικής σάτιρας πάνω σε ζητήματα πολιτικής ορθότητας, αλλά και, ταυτόχρονα, βαδίζοντας στα χνάρια που χάραξε το μοντέρνο υπαρξιακό δράμα, όπως αυτό σκιαγραφήθηκε απ' τη σκέψη του Ντοστογιέφσκι, του Κάφκα και του Καμύ, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι γι' αυτούς και γι' αυτές που αρέσκονται να πλάθουν εικόνες διαβάζοντας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Το μαρτύριο της ζωής
Υπεύθυνη δήλωση θανάτου
Η εκδίκηση του πεπρωμένου
Ο προθάλαμος του παραδείσου
Λεπτομέρειες
ISBN139786185228996
ΕκδότηςΝΗΣΙΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2023
Αριθμός σελίδων142
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3000-0334
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

2811972, ankasimidou, paixtaras, aggkad, Tania.kost, MVALLIAN, elkasik, katerinasid89

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ankasimidou, paixtaras, aggkad, Tania.kost, MVALLIAN, elkasik

Κριτικές για το προϊόν

[25/05/2023] ΕιρήνηΙγγλέζη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κάτι μου έλεγε πως αυτό το βιβλίο είχε ένα μήνυμα για μένα. Με καλούσε. Μου έλεγε πως με ήθελε και το χρειαζομουν. Ε, λοιπόν, με κέρδισε από τις πρώτες γραμμές, με έκανε να το σκέφτομαι όταν δεν ήμασταν μαζί. Ο αέρας του συγγραφέα, το χιούμορ σε συνδυασμό με το βάθος ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα από τις πρώτες της ανάσες, οι εικόνες που έβλεπα μέσα και πέρα από τις λέξεις, οι ίδιες οι λέξεις, η γλώσσα η ελληνική, η πλούσια σε νοήματα, ακολουθούσα τον πρωταγωνιστή, με το μόνο όνομα που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει και να τον περιγράψει, έναν απλό, κοινό άνθρωπο που ψάχνει το νόημα της ζωής και του θανάτου. Με κέρδισε αυτό το βιβλίο. Θεωρώ πως πολλά βιβλία έχουν μια ιερότητα μέσα τους. Αυτό, το έβαλα να κάνει παρέα στο κομμάτι της βιβλιοθήκης με τα ιερά, που με κάνουν να νιώθω ότι αγκαλιάζονται και το φως και το σκοτάδι μου. Μας. Πολύ στοχευμένο βρίσκω επίσης το εξώφυλλό του, έτσι σιγά-σιγά ο πρωταγωνιστής πλησίαζε σε όσα αναζητουσε. Συγχαρητήρια και στον εκδοτικό οίκο, που πίστεψε και φρόντισε να μοιραστεί το έργο αυτό σε όσους το χρειαζόμαστε.
[22/05/2023] katerinasid89.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κάτι το διαφορετικό! Σύγχρονη γραφή, έξυπνο χιούμορ, πρωτότυπο και φουτουριστικό θα έλεγα. Σε βάζει σε σκέψεις καθώς το διαβάζεις. Πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει θεατρικό έργο!
[18/04/2023] elkasik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό το βιβλίο πρέπει να μεταφερθεί στο σανίδι. Εντελώς θεατρικό στυλ, χιούμορ, υπαρξιακοί- και όχι μόνο- προβληματισμοί. Χαίρομαι πολύ που το ανακάλυψα και ελπίζω σε κάτι το ίδιο δυνατό στο μέλλον.
[28/02/2023] MVALLIAN.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια, με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε 142 σελίδες ο συγγραφέας πραγματεύεται την ασύλληπτη έννοια του χρόνου, τις επιλογές που κάνουμε ή δεν κάνουμε βάσει αυτού, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον αλτρουισμό, τον θάνατο μέσα στη ζωή, τη ζωή μέσα στον θάνατο, λοιπές έννοιες και λοιπούς προβληματισμούς. Όλα έρχονται σε ισορροπία μέσα από ένα απίστευτα ευφυές χιούμορ και εν τέλει το βιβλίο μας υπενθυμίζει με τον τρόπο του ότι καμιά φορά πρέπει να αναδιατάσσουμε τα καλά τακτοποιημένα κουτάκια της ζωής μας.
[26/02/2023] Tania.kost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν είναι μια απλή ιστορία, αλλά ο συγγραφέας έχτισε έναν ολόκληρο κόσμο για να πει την ιστορία. Αν και το βιβλίο είναι γραμμένο σε ένα φανταστικό μέλλον, οι χαρακτήρες αντικατοπτρίζουν την σημερινή πραγματικότητα. Το μέλλον βρίσκεται μέσα στο παρον και συνομιλούν με το παρελθόν. Κι εκεί έρχεται και η μεγάλη ανατροπή στην πλοκή του έργου που με έκανε να ταυτιστώ με το δράμα και την ψυχολογία των ηρώων. Δεν ήθελα να το αφήσω. Το προτείνω σε οποιονδήποτε θέλει να διαβάσει μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία με αρκετό προβληματισμό γύρω από αιώνια ερωτήματα της ζωής.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΒΑΦΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ;  (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΛΥΚΑΡΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS