Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ

TANIZAKI JUNICHIRO
Κωδ. Πολιτείας: 5340-0045




Παρουσίαση

«Εάν κάποιος ήθελε να επισκεφτεί τις συνοικίες του πρόχειρου έρωτα, μίσθωνε κατά προτίμηση κουβαλητές με μεγαλοπρεπή δερματοστιξία. Οι εταίρες στη Γιοσιβάρα και στο Τατσούμι ήταν ξετρελαμένες με τους καλαίσθητα δερματοστιγμένους άνδρες. Μεταξύ αυτών δεν συγκαταλέγονταν μόνο τυχοδιώκτες, πυροσβέστες και οι όμοιοί τους. Κατά αυτόν τον τρόπο καλλωπίζονταν και έμποροι, ακόμα και μερικοί Σαμουράι.
Στις συναντήσεις τατουάζ που διοργανώνονταν από καιρό σε καιρό έδειχναν οι συμμετέχοντες τα πολύχρωμα κορμιά τους, περηφανεύονταν για τις θαυμάσιες επινοήσεις τους, την πρωτοτυπία των σχεδίων και ασκούσαν κριτική ο ένας στον άλλον.
Έρχονταν εκεί κι ένας νεαρός, επιδέξιος δερματοστίκτης ο Σεΐκιτσι. Όλοι τον επαινούσαν ως μεγάλο καλλιτέχνη, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει εάν συγκρίνονταν με έναν Τζαριπούν από την Ακασούκα, έναν Γιατσουχέι από την συνοικία Ματσουσίμα ή έναν Κονκότζιρο.
Το δέρμα πολλών ανθρώπων είχε απλωθεί σαν ολόλευκος, μεταξένιος καμβάς κάτω από την βελόνα του. Τα πιο αξιέπαινα έργα στις εκθέσεις τατουάζ προέρχονταν από το χέρι του. Εάν ο Νταρούμα Κιν ήταν γνωστός για τις φωτοσκιάσεις, αν ο Καρακούζα Γκόντα φημίζονταν για τη δεξιοτεχνία του στις πορφυρού χρώματος δερματοστιξίες, τότε ο Σεΐκιτσι ήταν γνωστός για τις αυθεντικές του συνθέσεις και τη μαγευτική καθαρότητα χάραξης των γραμμών.
Αρχικά απασχολούνταν ο Σεΐκιτσι ως ζωγράφος του Ουκιγιόε στην σχολή του Τογιοκούνι και του Κουνισάντας. Για αυτό το λόγο του είχε μείνει κάτι σαν μια ζωγραφική συναίσθηση και μια μεγάλη ευαισθησία. Αν το δέρμα κάποιου ή η εμφάνισή του δεν τον γοήτευαν δεν χρειάζονταν καν να προσπαθήσει να συνδιαλλαγεί μαζί του, τον απέρριπτε. Όσον αφορά τη σύνθεση και την τιμή του έργου, θα έπρεπε ο πελάτης να ασπαστεί ολοκληρωτικά τις προτιμήσεις του καλλιτέχνη και επιπλέον θα έπρεπε να υπομένει έναν ή και δύο μήνες ολόκληρους, τους σχεδόν αφόρητους πόνους που προκαλούσαν οι βελονιές του.» (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Η δερματοστιξία
Ιρεζούμι
Τατουάζ Αϊνού
Τζούνίτσιρο Τανιζάκι
Γλωσσάρι με την ορολογία των Ιαπωνικών τατουάζ
Συνηθισμένα σχέδια
Βιογραφικό σημείωμα του μεταφραστή
Λεπτομέρειες
ISBN139786185257569
ΕκδότηςBIBLIOTHEQUE
ΣειράΜΙΚΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων52
Διαστάσεις20x10
ΜετάφρασηΠΟΝΤΕ ΚΥΡΟ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΝΙΖΑΚΙ ΤΖΟΥΝΙΤΣΙΡΟ
Κωδικός Πολιτείας5340-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ron, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cersos, odpo, orwell52, katerz, blacknarcissus, Ron, chris_kostopanagiotou, geopap1984, Pandev, Christos Kitsos, alexpapaioanou, tinoli00, MariaLouloudi, ani.rst

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS