Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ

Η συνείδηση του Ζήνωνα

+
-
SVEVO ITALO
Κωδ. Πολιτείας: 5061-0030
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν θα μιλήσω για ψυχανάλυση, επειδή εδώ γίνεται αρκετός λόγος. Πρέπει να δικαιολογηθώ που ώθησα τον ασθενή μου να γράψει την αυτοβιογραφία του οι μελετητές της ψυχανάλυσης θα σουφρώσουν τη μύτη τους μ' αυτή την καινοτομία. Ήταν όμως γέρος και ήλπισα ότι με αυτές τις αναμνήσεις το παρελθόν του θα αναβίωνε, ότι η αυτοβιογραφία θα ήταν ένα καλό πρελούδιο στην ψυχανάλυση. Ακόμα και σήμερα η ιδέα μου φαίνεται καλή, γιατί μου έδωσε ανέλπιστα αποτελέσματα, που θα ήταν ακόμα περισσότερα αν ο ασθενής δεν παρατούσε τη θεραπεία πάνω στο καλύτερο, κλέβοντάς μου τον καρπό της μακρόχρονης και υπομονετικής ανάλυσης των αναμνήσεων αυτών. Τις δημοσιεύω για εκδίκηση και ελπίζω να τον δυσαρεστήσω. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: ΔΟΚΤΩΡ Σ.
Προοίμιο
Το κάπνισμα
Ο θάνατος του πατέρα μου
Η ιστορία του γάμου μου
Σύζυγος και ερωμένη
Η ιστορία ενός εμπορικού συνεταιρισμού
Ψυχανάλυση
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Τζέιμς Γουντ, Η αναξιοπιστία του κωμικού στον Ίταλο Σβέβο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA COSCIENZA DI ZENO
ISBN139786185267131
ΕκδότηςΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων604
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΒΕΒΟ ΙΤΑΛΟ
Κωδικός Πολιτείας5061-0030
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, nmpoutis, mihalis93, iliagrou, kantath, alexpyrousis, billser

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70, ΛΟΙΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, kantath, Christos Kitsos, geopap1984, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[17/02/2022] Celestial.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η συνείδηση του Ζήνωνα δεν είναι ένα έργο, αλλά ένα ψυχαναλυτικό παραλήρημα. Ο Svevo, το λεοπολδικό πρότυπο του Joyce, επινοεί τον Ζήνωνα ως μια νευρωτική, διπολική μορφή που εκτυλίσσεται μέσα από τις αναμνήσεις του. Λόγου χάρη, η απόρριψη της νικοτίνης κάθε φορά ως νέας αρχής, με το τελευταίο τσιγάρο "ultima sigaretta", ξετυλίγει τη συνείδησή του, η οποία οιονεί επαμφοτερίζουσα ανακυκλίζει την επιθυμία του για ένα τελευταίο (πάλι) τσιγάρο, καθώς έτσι κάθε φορά ξεκινάει μια ζωή χωρίς επομιζόμενα φορτία και λάθη. Πρόκειται για έργο που εξαντλείται στα σχόλια του πρωταγωνιστή τείνοντας περισσότερο σε εκείνη την κλασικιστική μορφή του Στερν. Ένα υποκείμενο που δομείται αναδρομικά μέσα από την αυτοαναφορική ιδιότητα της μνήμης,η οποία συνεχώς αναιρεί τον εαυτό της. Όπως έλεγε απροκάλυπτα ότι ξεχνάει πρόσωπα, ονόματα και κατί που δε δύναται να θυμηθεί. Αναμφήριστα, ένα από τα κορυφαία έργα του 20ου αιώνα.
[09/06/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Ζήνων είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που κατατάσσεται από τους ειδικότερους στο είδος του μοντερνισμού. Ο κεντρικός ήρωας, συνονόματος του Έλληνα προσωκρατικού φιλοσόφου που έγινε γνωστός για τα παράδοξά του, έχει αρκετά κοινά σημεία με αυτόν. Είναι ο αφερέγγυος αφηγητής των σημαντικότερων περιστατικών της ζωής του. Μέσα από ένα κείμενο που του πρότεινε ο ψυχαναλυτής του να γράψει, μας παρουσιάζει τον εαυτό του και τη ζωή του μέσα από χιουμοριστικές σεκάνς στις οποίες αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του. Ο Ζήνων εκτός από αναξιόπιστος αφηγητής αποδεικνύεται ότι είναι ένας ευκολόπιστος και αυθόρμητος άνθρωπος που προσπαθεί να πείσει για τις καλές του προθέσεις ακόμα και όταν δεν υπάρχουν. Το παράδοξο είναι ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει ακόμα και όταν η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική! Με αυτό τον τρόπο ο συγγραφέας δίνει και μια εικόνα της εποχής (αρχές 20ου αιώνα) όπου οι άνθρωποι της τάξης του Ζήνωνα ζούσαν σε ένα κόσμο που όδευε προς την καταστροφή χωρίς να θέλουν να το πιστέψουν. Έτσι ο αναγνώστης φτάνει σε σημείο να αντιπαθεί αλλά και να λυπάται ταυτόχρονα τους ήρωες του Σβέβο. Με επίκεντρο τον εκκεντρικό κατεργάρη Ζήνωνα, ο συγγραφέας ασκεί υπογείως κριτική σε όλο τον κοινωνικό περίγυρο που με την αφελή του σκέψη οδήγησε στη σύγκρουση του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και η ηλικία του βιβλίου είναι περίπου 100 χρόνων, διαβάζεται πολύ εύκολα. Τέσσερα αστέρια από εμένα αν και σε μερικά σημεία δικαιούται τα πέντε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Χ. Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ: ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
HOUELLEBECQ MICHEL
€12.84 €6.42
(-50%)
Κερδίζετε €6.42
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ
RISTELHUEBER RENE
€31.80 €14.31
(-55%)
Κερδίζετε €17.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS