Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥ ΜΠΕΛΓΚΕΛ

Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ

+
-
LOUIS EDOUARD
Κωδ. Πολιτείας: 5061-0033
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Εντύ Μπελγκέλ μεγαλώνει σε ένα χωριό της βόρειας Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο κόσμος του, το χωριό, το σχολείο, η οικογένεια, είναι ένας κόσμος βίας, εκφοβισμού και αποκλεισμού, που ο Εντύ βιώνει ακόμη πιο τραυματικά επειδή είναι διαφορετικός. Ο Εντουάρ Λουί κατορθώνει, με μια φορτισμένη και βίαιη αφήγηση, που αμφισβητεί τα όρια αυτοβιογραφίας και ρεαλισμού, να αναμετρηθεί με το περιβάλλον που τον διέπλασε, με το παρελθόν που τον στιγμάτισε. Το "Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ" φέρνει στην επιφάνεια όσα η λογοτεχνία επιμένει να απωθεί.
«Στην πραγματικότητα, η εξέγερση ενάντια στους γονείς μου, ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στην κοινωνική μου τάξη, το ρατσισμό της, τη βία της, τις συνήθειές της, ήρθε απλώς δεύτερη. Γιατί πριν εξεγερθώ εγώ ενάντια στον κόσμο της παιδικής μου ηλικίας, ο κόσμος της παιδικής μου ηλικίας εξεγέρθηκε εναντίον μου. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να φύγω. Αυτό το βιβλίο είναι μια προσπάθεια να καταλάβω.» (Ε.Λ.) (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«O Λουί πειραματίζεται με τη λογοτεχνία. Αυτό που τον κινητοποιεί στη γραφή δεν είναι η ίδια η λογοτεχνία, οι ανάγκες της λογοτεχνίας, αλλά η επιτακτικότητα, οι εστίες φωτιάς στην επικαιρότητα. Ο Λουί συνοψίζει με τη μορφή ερωτήματος: «Πώς να κάνεις μία λογοτεχνία που θα είναι σε ευθεία σύνδεση με τον κόσμο, που απαντάει στις ανάγκες του κόσμου πριν απαντήσει σε αυτές της λογοτεχνίας;» (Θωμάς Συμεωνίδης, bookpress.gr, 22/02/2020)

«Με τρόπους που θυμίζουν Αμερικανούς ρεαλιστές, ο Εντουάρ Λουί μιλάει για τη σημερινή εργατική τάξη, για τους προλετάριους που πολλοί θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν πια, για τη μοναξιά μέσα στο πλήθος, για το ίδιο το μοναχικό πλήθος?» (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 14/12/2018

Περιεχόμενα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΠΙΚΑΡΔΙΑ
Συνάντηση
Ο πατέρας μου
Οι τρόποι
Στο γυμνάσιο
Ο πόνος
Ο ρόλος του άντρα
Πορτραίτο της μητέρας μου το πρωί
Πορτραίτο της μητέρας μου μέσα από τις ιστορίες της
Το δωμάτιο των γονιών μου
Η ζωή των κοριτσιών, των μανάδων και των γιαγιάδων
Οι ιστορίες του χωριού
Η καλή ανατροφή
Ο άλλος πατέρας
Η αντίσταση των αντρών στην ιατρική
Συλβάν (μια μαρτυρία)
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΦΥΓΗ
Το υπόστεγο
Μετά το υπόστεγο
Να γίνω
Λωρά
Εξέγερση του σώματος
Ύστατη προσπάθεια να ερωτευτώ: Σαμπρίνα
Η αηδία
Πρώτη απόπειρα φυγής
Στενή πύλη
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επιμέλεια: Στέλα Ζουμπουλάκη, Κώστας Σπαθαράκης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEN FINIR AVEC EDDY BELLEGUEULE
ISBN139786185267162
ΕκδότηςΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων196
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΥΙ ΕΝΤΟΥΑΡ
Κωδικός Πολιτείας5061-0033
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

terina, Silverchild, xrysafis, mitsost, andriana983, AlexYal, Christos Kitsos, Dimitris_Theo98, alchemy, lina.vasileiou, gorilos4

Κριτικές για το προϊόν

[25/08/2021] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Προσπαθεί να πει κάτι, αλλά στο τέλος δεν λέει τίποτα. Λίγα στοιχεία νοσταλγίας κι ένα παιδί που ψάχνει να βρει την ταυτότητα του, πράγμα που θα συμβεί μόνο όταν φύγει από το μικρό επαρχιακό περιβάλλον της Βόρειας Γαλλίας. Μάλιστα. Θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο αυστηρά για ένα κοινό γύρω στα 25, που δεν έχει έρθει σε επαφή λόγω ηλικίας με χιλιάδες άλλα μυθιστορήματα και ταινίες που πραγματεύονται το ίδιο θέμα.
[03/02/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε προκαλεί να βιώσεις από μέσα,σχεδόν στο πετσί σου τη βία και την ανέχεια μιας κοινωνίας που απαντάται τώρα πια σχεδόν παντού.Πρόκειται για εξαιρετική γραφή,άμεση, αδρή και δίχως ίχνος κάλυψης. Το βίωμα που γέννησε μια ιδιαίτερη πένα και πήρε το αίμα του πίσω με επιτυχημένη συγγραφή του ίδιου του του εαυτού.
[31/07/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το πήρα μετά από πρόταση μιας φίλης. Στην αρχή, το κείμενο ρέει άνετα, με απλοϊκότητα και αμεσότητα. Όμως, μετά από κάποιο σημείο κουράζει. Δεν έχει εναλλαγές και επαναλαμβάνει τα ίδια συμπλεγματικά συναισθήματα. Δυστυχώς, το τέλος σε αφήνει ανικανοποίητο. Είναι σαν να σε αφήνει στη μέση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS