Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΗΤΡΟΦΑΓΟΣ

Μητροφάγος

+
-
LARRAQUY ROQUE
Κωδ. Πολιτείας: 5061-0076
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε ένα σανατόριο των προαστίων του Μπουένος Άιρες το 1907 ένας γιατρός μπλέκεται σε ένα πείραμα που έχει στόχο να διερευνήσει το όριο μεταξύ ζωής και θανάτου. Εκατό χρόνια αργότερα, ένας διάσημος καλλιτέχνης φτάνει στα άκρα αναζητώντας την αισθητική μεταμόρφωση, μετατρέποντας τον εαυτό του σε έργο τέχνης. Ο κόσμος του Λαρράκι είναι ελκυστικός και αλλόκοτος: παράξενα μυρμήγκια που σχηματίζουν σχεδόν τέλειους κύκλους, ακρωτηριασμένα μέλη, εμμονικοί έρωτες και ανθρωπόφαγα φυτά. Στο επίκεντρο αυτού του σατιρικού, ευφυούς και συναρπαστικού μυθιστορήματος, βρίσκεται το τερατώδες, όχι ως κάτι απόκοσμο, αλλά ως βασικό εργαλείο κριτικής στις χίμαιρες της προόδου, της τέχνης και του έρωτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια: Κώστας Σπαθαράκης και Εύα Πλιάκου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA COMEMADRE
ISBN139786185267582
ΕκδότηςΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΡΡΑΚΙ ΡΟΚΕ
Κωδικός Πολιτείας5061-0076
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[12/02/2023] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι περίεργο βιβλίο!Το τρως και σε δηλητηριάζει σιγά-σιγά.Η πραγματικότητα αποτυπώνεται σαν ένα κυνικό ποίημα.Περίτεχνη εμπλοκή δύο ιστοριών με διαφορά στο χρόνο που διαδραματίζονται.Μετάφραση αριστούργημα.
[21/08/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αν προσπεράσεις τον ανατριχιαστικά κακόγουστο τίτλο του βιβλίου στα ελληνικά, διαπιστώνεις ότι πρόκειται για ένα κείμενο τερατικό, αλλόκοτο, αινιγματικό, κινούμενο κατ’ ουσίαν μεταξύ εξπρεσιονισμού και υπερρεαλισμού ( όλα διογκωμένα ως την παραμόρφωση χωρίς να χάνεται η φόρμα, όλα στη λογική ενός εφιαλτικού ονείρου), όμως γραμμένο με τα υλικά του ρεαλισμού ώστε να λες ότι αυτά τα τερατώδη που περιγράφει (πχ αποκεφαλισμοί ρουτίνας, μωρά με δυο κεφάλια, ακρωτηριασμοί, κλπ) είναι κοινά, καθημερινά, συνηθισμένα. Μικρές προτάσεις, χωρίς στολίδια, καθαρές δυνατές, περίτεχνες. Η ένταση στα ύψη από τις πρώτες σελίδες, ένα αίσθημα φρίκης ελλοχεύει σε κάθε παράγραφο. Πρόσωπα λες και έχουν ξεφύγει από πίνακες του Όττο Ντιξ. Γραφή με ιδιαίτερο στιλ που τη θυμάσαι μετά το κλείσιμο του βιβλίου. Ένας συγγραφέας που σε κεντρίζει να τον παρακολουθήσεις. Ένα κείμενο πέραν του «αρέσει ή δεν αρέσει», ένα κείμενο που ταράζει, ένα κείμενο που αιχμαλωτίζει. Και το θέμα του βιβλίου; Ας πούμε επιγραμματικά: η εγκληματική διάσταση της ιατρικής έρευνας και η απάνθρωπη διάσταση της σύγχρονης τέχνης στη λυσσαλέα αναζήτηση της πρωτοτυπίας.
Η μετάφραση υπέροχη, αν εξαιρέσεις τον τίτλο. Μα καλά, η μεταφράστρια δεν μπορούσε να αποδώσει τον πρωτότυπο τίτλο περιφραστικά ή να επιλέξει κάποιον άλλον που να ταιριάζει στο κείμενο; Αυτό είναι θεμιτό και πολύ συνηθισμένο. Της άρεσε αυτό το αποκρουστικό Μητρ……;; (δεν μπορώ ούτε να το γράψω). Αν αποτύχει εμπορικά το βιβλίο, πιστεύω ότι θα φταίει ο τίτλος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ
THOMAS ROBERT
€8.48 €4.24
(-50%)
Κερδίζετε €4.24
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS