Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

SLOCUM JOSHUA
Κωδ. Πολιτείας: 9487-0039




Παρουσίαση

Η περιπέτεια του Τζόσουα Σλόκουμ, αυτού του γεροθαλασσόλυκου, ξεκίνησε ένα απριλιάτικο πρωί του 1895 στη Βοστώνη, όταν ο παλαίμαχος καπετάνιος επιβιβάστηκε στο Σπρέι, ένα παλιό εντεκάμετρο σκαρί που είχε ανακατασκευάσει ο ίδιος, έχοντας πάρει μέσα του τολμηρή απόφαση: να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα έκανε μόνος του το γύρο του κόσμου με τα πανιά.
Σχεδόν τρία χρόνια κράτησε η παράτολμη οδύσσεια, τρία χρόνια που το Σπρέι κι ο καπετάνιος του πολλές φορές κινδύνεψαν και οι αντοχές τους δοκιμάστηκαν σκληρά. Όμως με την υπομονή, το πείσμα του και τη μεγάλη ναυτική του πείρα, ο Σλόκουμ τελικά κατάφερε αυτό που όλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο.
Η επιδρομή που δέχτηκε από πειρατές στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, οι σφοδρές θύελλες στα Στενά του Μαγγελάνου, τα ρεύματα και οι παλιροϊκές φουρτούνες έξω από τις άγριες ακτές της Παταγονίας και ο φοβερός κυκλώνας που τον χτύπησε κοντά στη Νέα Υόρκη, είναι μονάχα μερικές από τις περιπέτειες που ο Σλόκουμ ζωντανεύει στο χαρτί με την ανεπιτήδευτη και γλαφυρή του πένα, σε μια αφήγηση που τη διατρέχει το ιδιότυπο χιούμορ και η στωικότητα του ανθρώπου που στη ζωή του έμαθε ένα πράγμα: να σέβεται τη θάλασσα και να διαβάζει τα σημάδια της σωστά, υπερνικώντας κάθε εμπόδιο με τη βαθιά πεποίθηση ότι "οι θάλασσες φτιάχτηκαν για να ταξιδεύονται". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
Ένας Γιάνκης με Γαλαζομύτηδες προγόνους - Η παιδική μου αγάπη για τη θάλασσα - Καπετάνιος στο Northern Light - Η απώλεια του Aquidneck - Επιστρέφοντας με το "κανό" Liberdade - Ένας παλιός καπετάνιος μού χαρίζει ένα σκάφος - Το Σπρέι και η ανακατασκευή του - Αμφιβολίες σχετικά με τα οικονομικά και το καλαφάτισμα - Η καθέλκυση του Σπρέι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
Το αποτυχημένο μου ντεμπούτο ως ψαράς - Ο γύρος του κόσμου επί χάρτου - Από τη Βοστώνη στο Γκλούστερ - Προετοιμασίες για τον διάπλου του Ατλαντικού - Μια ντορυ κομμένη στη μέση αντί βοηθητικής λέμβου - Από το Γκλούστερ στη Νέα Σκωτία - Η πρώτη μου φουρτούνα πριν βγω στον ωκεανό - Μεταξύ φίλων.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ III
Αποχαιρετώντας τις αμερικανικές ακτές - Πυκνή ομίχλη στο νησί Σαμπλ - Το Σπρέι βγαίνει στην ανοιχτή θάλασσα - O άνθρωπος της Σελήνης δείχνει ενδιαφέρον για το ταξίδι μου - Η πρώτη κρίση μοναξιάς - Η συνάντηση με το La Vaguisa - Ένας Ισπανός μου χαρίζει ένα μπουκάλι κρασί - Η συνομιλία μου με τον πλοίαρχο του Java - Επικοινωνία με το ατμόπλοιο Olympia - Άφιξη στις Αζόρες.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
Σπιλιάδες στις Αζόρες - Η μεγάλη ζωή - Τυρί και δαμάσκηνα, ένας θανατηφόρος συνδυασμός - Ο πιλότος του Pinta - Το Σπρέι φτάνει στο Γιβραλτάρ - Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τους αξιωματικούς του Βρετανικού Ναυτικού - Πικνίκ στις ακτές του Μαρόκου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
Απόπλους από το Γιβραλτάρ με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού του Βασιλικού Ναυτικού - Το Σπρέι αλλάζει ρότα και, αντί να συνεχίσει για τη διώρυγα του Σουέζ, βάζει πλώρη για το Κέιπ Χορν - Καταδίωξη από ένα μαυριτάνικο πειρατικό - Συγκρίνοντας τον εαυτό μου με τον Κολόμβο - Τα Κανάρια Νησιά - Τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου - Φτάνοντας στο Περναμπούκο - Μια απόπειρα να κλείσω τους ανοιχτούς μου λογαριασμούς με την κυβέρνηση της Βραζιλίας - Προετοιμάζοντας το Σπρέι για τις θύελλες του Χορν.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
Φεύγοντας από το Ρίο ντε Τζανέιρο - Το Σπρέι εξοκέλλει στις αμμουδιές της Ουρουγουάης - Πώς απέφυγα το ναυάγιο - Το αγόρι που βρήκε ένα σλουπ - Το Σπρέι επιπλέει ξανά, αλλά με κάποιες αβαρίες - Οι αβρότητες του Βρετανού προξένου στο Μαλντονάδο - Το Σπρέι βρίσκει θερμή υποδοχή στο Μοντεβιδέο - Μια εκδρομή στο Μπουένος Άιρες - Κονταίνοντας το κατάρτι και το μπαστούνι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII
Σαλπάροντας από το Μπουένος Άιρες - Ένα συναισθηματικό ξέσπασμα στις εκβολές του Ρίο ντε λα Πλάτα - Το Σπρέι καταπλακώνεται από ένα πελώριο κύμα - Θυελλώδης είσοδος στον Πορθμό του Μαγγελάνου - Το σωτήριο δώρο του καπετάνιου Σάμπλιχ, ένα πουγκί καρφιά ταπετσαρίας - Ανοιχτά του ακρωτηρίου Φρόουαρντ - Το Σπρέι καταδιώκεται από τους Ινδιάνους του κόλπου Φόρτεσκιου - Μια άστοχη βολή κατά του Μαύρου Πέδρο - Το Σπρέι εφοδιάζεται με ξύλα και νερό στον όρμο των Τριών Νήσων - Η πανίδα της περιοχής.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII
Το Σπρέι, βγαίνει από τον Κάβο Πιλάρ στον Ειρηνικό - Μια θύελλα με σπρώχνει νότια, προς το Κέιπ Χορν - Η μεγαλύτερη θαλασσινή λαχτάρα του καπεταν-Σλόκουμ - Μπαίνοντας πάλι στον πορθμό μέσα από το κανάλι Κόκμπερν - Οι άγριοι πέφτουν στην παγίδα με τις πρόκες - Ο κίνδυνος πυρπόλησης με δαυλούς - Ένας καταιγισμός από βίαια ουίλιγουο - Το Σπρέι ξαναβάζει πλώρη προς τα δυτικά.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX
Μπαλώνοντας τα πανιά του Σπρέι - Αντιμέτωπος με τους άγριους και μια ανυπάκουη άγκυρα - Αραχνομαχίες - Συνάντηση με τον Μαύρο Πέδρο - Μια επίσκεψη στο ατμόπλοιο Columbia - Το Σπρέι δέχεται επίθεση από ένα στόλο από κανό - Διασχίζοντας για δεύτερη φορά τον Πορθμό του Μαγγελάνου - Ένα αναπάντεχο πεσκέσι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ X
Φτάνοντας στο Πορτ Ανγκόστο με χιονοθύελλα - Μια ελαττωματική σκότα βάζει το σλουπ σε κίνδυνο - Το Σπρέι γίνεται στόχος ενός Φουέγου τοξότη - Το νησί του Άλαν Έρικ - Βγαίνοντας ξανά στον αχανή Ειρηνικό - Η διαδρομή προς το νησί Χουάν Φερνάντες - Ο βασιλιάς είναι απών - Στο αραξοβόλι του Ροβινσώνα Κρούσου.
[...]
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSAILING ALONE AROUND THE WORLD
ISBN139786185270292
ΕκδότηςΦΙΛΥΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων332
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΛΑΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΛΟΚΟΥΜ ΤΖΟΣΟΥΑ
Κωδικός Πολιτείας9487-0039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65
Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS