Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΤΟ

ΑΥΤΟ

+
-
CHRISTENSEN INGER
Κωδ. Πολιτείας: 8905-0117
Τιμή Έκδοσης
€15.94
Τιμή Πολιτείας
€11.16
(-30%)
Κερδίζετε €4.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το «Det» (= Αυτό) της Δανής ποιήτριας Ίνγκερ Κρίστενσεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1969 στην Κοπεγχάγη. Πολυμεταφρασμένο και πολυδιαβασμένο, παρά τον μεγάλο όγκο του, δεν χαρακτηρίζεται από χάος, αλλά είναι μια ποιητική σύνθεση συστηματικά και μαθηματικά δομημένη, χωρισμένη σε τρεις κύριες ενότητες, Πρόλογος, Λόγος, Επίλογος. Ο Λόγος, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου, υποδιαιρείται σε 3 τμήματα: την "Σκηνή", το "Κείμενο" και την "Πράξη", τα οποία με τη σειρά τους υποδιαιρούνται σε 8 κατηγορίες που αποτελούνται από 8 αριθμημένα ποιήματα.
Η Ίνγκερ Κρίστενσεν αλλάζει συνεχώς σειρά στο σύστημα που χρησιμοποιεί, πιστοποιώντας ότι η χρήση του δεν περιορίζει την καλλιτεχνική της ελευθερία όσων αφορά στα εκφραστικά της μέσα. Οι ίδιες λέξεις ή φράσεις αλλάζουν σειρά ή αντικείμενο προσδιορισμού, σαν παιχνίδια με εγκοπές.
Το θέμα του βιβλίου είναι ο κόσμος, και εκτός από γλωσσική, η φιλοσοφία της είναι πρόδηλα κοινωνική, καθότι πραγματεύεται και συνδιαλέγεται με θέματα όπως η κοινωνία, η μοναξιά και η αποξένωση της μεγαλούπολης, η κοινωνική ανισότητα και ο πόλεμος, επίκαιρα ζητήματα της εποχής της, αλλά και διαχρονικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το ποιητικό βιβλίο-ποταμός αυτό της Ίνγκερ Κρίστενσεν είναι ένα ποίημα 250 σελίδων, που όμως μπορεί να διαβαστεί σαν ένα ποίημα της μιας ανάσας. Κι αν κάποιος μπορεί να σκεφθεί άλλα ανάλογα σχοινοτενή, όμως χαώδη έργα, τον προλαβαίνω για να πω ότι το συγκεκριμένο ακολουθεί μια άψογη δομή, η οποία όχι μόνο το συγκρατεί για να μην αποβεί χαοτικά ατελέσφορο αλλά ίσα ίσα διευκολύνει την αναγνωστική του προσπέλαση, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον οξύμωρο, μια αυστηρή δομή για ένα έργο από τα πλέον υπερβατικά των καθιερωμένων σχημάτων." (Διώνη Δημητριάδου, BookPress.gr, 20/5/2018)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDET
ISBN139786185274023
ΕκδότηςΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ ΙΝΓΚΕΡ
Κωδικός Πολιτείας8905-0117
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ
VOLPI JORGE
€25.44 €10.18
(-60%)
Κερδίζετε €15.26

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS