Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ // (4η ΕΚΔΟΣΗ)

Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών

(4η έκδοση)

+
-
ΣΤΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2688-0088
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η σύγκρουση με τη σεξιστική καταπίεση των γυναικών έχει πάρει νέες διαστάσεις μέσα στα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου το 2018. Η μια πλευρά είναι η αγριότητα των επιθέσεων σε βάρος των γυναικών, από την άνοδο των γυναικοκτονιών μέχρι τις απαγορεύσεις των εκτρώσεων και την εξάπλωση της φτώχειας που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες τους. Απέναντι σε όλα αυτά, όμως, οι αντιστάσεις παίρνουν νέα χαρακτηριστικά. Από το ατομικό περάσαμε στο συλλογικό και μέσα στον συλλογικό αγώνα προχωράμε για να γίνει η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Η παγκόσμια μέρα των γυναικών στις 8 Μάρτη ξαναγίνεται απεργία -και στην Ελλάδα η 8 Μάρτη 2023 ήταν η μεγαλύτερη πανεργατική απεργία εδώ και πολλά χρόνια. Βήματα ώστε όχι μόνο καμιά να μην βρίσκεται μόνη απέναντι στις επιθέσεις, αλλά όλες και όλοι μαζί να συγκρουόμαστε με το σύστημα που τρέφει και τον σεξισμό και την εκμετάλλευση. Αυτό το βιβλίο έχει τη δική του συμβολή σε αυτόν τον αγώνα». (Από την εισαγωγή της 4ης έκδοσης του βιβλίου, με τίτλο "Η διαλεκτική της απελευθέρωσης")

«Οι διαρκείς αγώνες των γυναικών από κάθε γωνιά του πλανήτη, συναντιούνται και συνομιλούν σε αυτό το βιβλίο.» (Ειρήνη Λαγάνη, καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο)
«Η ανάγνωση του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου γύρω από το ζήτημα της διαχρονικής πάλης για την απελευθέρωση των γυναικών, τόσο λόγω των επιμέρους θεμάτων που εξετάζει, όσο και λόγω της προσέγγισης που υιοθετεί, φέρνει στο μυαλό την κλασική και απαγορευμένη από τον Μακαρθισμό ταινία τον Χέρμπερτ Μπίμπερμαν "Το αλάτι της γης"». (Χριστίνα Καρακιουλάφη, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ρέθυμνο)
«Με μεγάλο ενδιαφέρον έμαθα για την έκδοση αυτού του βιβλίου από το μαρξιστικό βιβλιοπωλείο, και με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση για την παρουσίασή του. Είναι πάντα χρήσιμο και σημαντικό να γράφονται και να κυκλοφορούν τέτοια βιβλία, να φωτίζονται ιδιαίτερες πτυχές των αγώνων των γυναικών, και να συζητιούνται οι διαφορετικές οπτικές γωνίες για τα αίτια της γυναικείας καταπίεσης και τον δρόμο προς την γυναικεία χειραφέτηση και την πραγματική ισότητα των φύλων". (Αλέξια Τσούνη, φεμινιστική συλλογικότητα "Το Μωβ")
«Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά ρέει. Έχει πολύ απλή γλώσσα, με όλα τα στοιχεία για όσα συμβαίνουν μαζεμένα. Απαντά επίσης σε μεγάλα ερωτήματα που μπαίνουν γύρω από το ζήτημα. Όταν τελειώνει το ένα κεφάλαιο, έχει ήδη μπει το ερώτημα που θα απαντηθεί στο επόμενο». (Άννα Κωνσταντακάκη, συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην τέταρτη έκδοση: Η διαλεκτική της απελευθέρωσης
Πρόλογος στην τρίτη έκδοση: Ενάντια στον σεξισμό, ενάντια στο σύστημα
Πρόλογος στην δεύτερη έκδοση: Ένα καζάνι που βράζει
Αντίσταση στον σεξισμό. Από το ατομικό στο συλλογικό
Οι ρίζες της γυναικείας καταπίεσης
Η οικογένεια στον καπιταλισμό
100 χρόνια αγώνες
1968 - Το νήμα ξαναπιάνεται
Η μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό
Η επανάσταση στη Ρωσία
Είναι δυνατή η απελευθέρωση σήμερα;
Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη - Συνεχίζουμε με έμπνευση και οργάνωση!
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Φωτογραφικό αφιέρωμα
Λεπτομέρειες
ISBN139786185277390
ΕκδότηςΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2024
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΤΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2688-0088
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Penny_alexiou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS